Fri etter 21 år på dødscelle

I 1980 ble han dømt til døden av en domstol i Idaho, USA. I 21 år satt Donald Paradis (52) i fengsel og ventet på døden. Nå er han en fri mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var først etter 21 år på dødscella at en domstol fant ut at påtalemakten hadde begått så mange faktiske feil under den første rettssaken, at Donald Paradis (52) slapp fri, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

- Jeg visste at jeg skulle slippes ut av fengsel, men ikke at det ville ta så lang tid, var Paradis' kommentar da han kom ut av rettslokalet i Coeur D'Alene i Idaho.

Donald Paradis ble i 1980 dømt til døden ved henging, og dødsdommen var berammet til 1982. MC-medlemmet Paradis innrømmer at han hjalp til å skjule liket av en 19 år gammel kvinne, men han påstår at det var en kamerat som drepte henne. Selv nekter han for å ha drept noen, skriver avisa.

Under rettssaken i 1981 hadde han en uerfaren advokat. Hans nåværende advokater klarte etter 15 års kamp å vise at Paradis ikke fikk en rettferdig rettssak, og dermed var Paradis en fri mann.

Nå ønsker Donald Paradis å gjenoppta et normalt liv med kvinnen han giftet seg med mens han satt inne.