Fri etter langvarig gissel-mareritt

Den væpna mannen stormet bygningen og tok en ung kvinne som gissel. Etter fem timer overga han seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De langvarige forhandlingene mellom politiet og mannen med arabisk utseende endte med at han overga seg i 16-tida. Kvinnen kom fra det fem timer lange marerittet uten skader.

- Vi kan fornøyd meddele at den unge kvinnen har blitt sluppet fri, og hun er trygg og i god form, sier polititalsmann Richard Bryan til Sky News.

Under den store aksjonen ble store deler av London sentrum avstengt for trafikk. Politiet ble tilkalt da øyenvitner så en mann med håndvåpen ved Haymarket i 11 tida norsk tid. Mannen stormet American Express-bygningen i noe som så ut som et ransforsøk. Resten av de ansatte forlot bygningen etter å ha utløst alarmen, men en av de kvinnelige ansatte ble holdt igjen av mannen.

Politiet tror han forsøkte å begå et ran, men at alt gikk galt fra starten. Scotland Yard sier politi og gisselforhandlere kom raskt til åstedet, som ligger like ved Piccadilly Circus og Trafalgar Square, og startet forhandlinger med mannen.

- Mannen forholdt seg rolig under forhandlingene som vi hadde ansikt til ansikt med ham, sier polititalsmann Bryan.

Politiet prater nå med den unge kvinnen for å finne ut hva som skjedde.

- Han behandlet henne bra, men det var litt av en opplevelse for kvinnen. For øyeblikket går det bra med henne. Vi antar at det hele skyldtes et ransforsøk og det er teorien vi jobber utfra nå, sier Bryan.

SPERRET BYEN: Væpna politi, politihunder, forhandlere og et helikopter var raskt på plass. Trafikken i store deler av London ble lammet under den fem timer lange gissel-situasjonen.