Fri fra fengsel under streik

I løpet av dagen skal hele Bjørgvin fengsel i Bergen tømmes for fanger. Streikeledelsen er klare for å holde ut lenge.

FRI FRA FENGSEL: Jarle Skjerping slapp i dag ut av Bjørgvin fengsel på grunn av streiken. Fengselsleder Harald Åsaune ønsket han lykke til.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FRI FRA FENGSEL: Jarle Skjerping slapp i dag ut av Bjørgvin fengsel på grunn av streiken. Fengselsleder Harald Åsaune ønsket han lykke til. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Jarle Skjerping (53) kunne vandre fritt ut av Bjørgvin fengsel i dag.

- Nå er jeg fri og ferdig med å sone en dom på seks måneder for kjøring av bil uten sertifikat og en voldssak der jeg måtte forsvare meg selv fra en kar som nektet å forlate leiligheten min. Med dette fine været passer det helt utmerket for meg å forlate dette fengselet, sier Jarle Skjerping til Dagbladet.

Han var i utgangspunktet dømt til fengsel fram til 2. august.

- Lykke til Utenfor porten blir ønsket lykke til av fengselsleder Harald Åsaune.

- Vi har et utmerket samarbeid med de streikende i denne saken. Dette er en lovlig konflikt og alt foregår på en ordentlig måte. Vi vil gjøre alt vi kan for å få avviklet virksomheten ved fengselet i løpet av dagen. Innen klokka 2200 skal alle innsatte være ute herfra, sier Harald Åsaune.

Bjørgvin fengsel er et såkalt åpent lavsikkerhets fengsel. I dag tidlig var det 70 innsatte her. På grunn av streiken blir noen av dem løslatt, andre blir overført til andre fengsler eller går ut i permisjon.

Dispensasjon Forbundsleder Knut Are Svenkerud i Kriminalomsorgens Yrkesforbund i YS Stat tok første fly fra Oslo til Bergen i dag tidlig. I natt deltok han i forhandlingene hos Riksmekleren, som mislyktes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer