Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fri mann i natt?

I løpet av natten kan det bli bestemt om president Bill Clinton kan legge alle bekymringer og kvaler med Lewinsky-saken bak seg. Senatet skal vurdere om Riksrettssaken skal henlegges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et døgn etter at presidentens anklagere gjennomførte et avhør av Monica Lewinsky, skal Senatet debattere tre forslag:

  • Den ene alternativet er å avslutte Riksrettssaken ved å avvise tiltalen mot Clinton.
  • Det andre forslaget innebærer at saken blir ytterligere forlenget ved å kalle inn vitner. Det vil i så fall bli diskutert om Monica Lewinsky må avgi en vitneforklaring for Senatet.
  • Det tredje forslaget går ut på å stemme over saken mot slutten av uken, for så å avslutte den.

Når saken startet klokka 19.00 i dag norsk tid foreslo demokraten Robert Byrd at saken avvises. Clintons advokater og anklagerne vil så få en time til å snakke for og i mot en henleggelse. Senatet kan deretter be om tid til å debattere emnet, enten for åpne eller lukkede dører.

Lei saken

Skulle forslaget bli avvist, vil det debatteres om vitner skal bli innkalt for å avlegge forklaring. Forsvaret og anklagere har tre timer hver på å diskutere dette. Sier et flertall i Sentatet ja til dette, blir vitnene innkalt for å forklare seg under ed bak lukkede dører, skriver CNN. Forslaget må ha 51 stemmer for å bli godtatt.

Det amerikanske folk har for lengst sagt sin mening om riksrettssaken. Et flertall av folket ønsker ikke en ny runde med pinlige detaljer fra presidentens innerste kammers.

<B>SPENNENDE:</B> Det kan gå mot lysere tider for president Clinton og hans kone Hillary Rodham Clinton. I natt tar Senatet stilling til om saken skal henlegges.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media