Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fri ytring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israels ambassadør Liora Herzl forlangte i går at Oslo kommune fjerner Sigurd Bjørn Engviks skulptur «Muren: Fragmenter fra historien» fra Youngstorget. Den nylig avdøde skulptøren bruker blant annet en blodig davidsstjerne i sin agitprop-kunst. Verket har noen likheter med Kjartan Slettemarks billedmessige kritikk av USAs drap på barn i Vietnam, som ble øksehogd foran Stortinget for 39 år siden. Men Slettemark-bildet er bedre kunst.

Herzls verbale utkjør mot Engvik er mer sivilisert enn det den israelske ambassadøren i Stockholm presterte overfor en tematisk beslektet installasjon for noen måneder siden, da eksellensen gikk fram som en bulldoser. «Den bruker kunst på den verste måten,» sa Herzl til Aftenposten.

Begge ambassadørene prøver å opptre som kunstkritikere. Men saken handler om ytringsfrihet. Det bør diplomatene huske. Og ikke bruke kunstkritikken «på den verste måten».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling