Fri!

Over ett års mareritt er over for familien Kristoffersen. Steigenbonden som var siktet for uaktsomt drap på sin egen datter er frikjent fra de tyngende drapsbeskyldningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går fikk de brevet som bekrefter at Hålogaland lagmannsrett blankt har avvist påtalemaktens anke. Dermed slipper Rune Kristoffersen å møte i Høyesterett tiltalt for uaktsomt drap på datteren Rikke.

- Først trodde jeg ikke det var sant. Nå er jeg bare så utrolig lettet. Endelig kan vi sette strek, begynne å leve videre, sier Rune Kristoffersen til Dagbladet.

Var i fjøset

Sauebonden fra Nordland jobbet i fjøset da kona kom stormende inn for å fortelle siste nytt fra advokaten.

- Hun hadde farlig stor fart. Først ble jeg litt redd, trodde at noe var galt. Men da jeg så smilet, skjønte jeg at det var en gladmelding hun kom med, sier Rune.

Toril har også store problemer med å forstå at over ett års marerritt endelig er over. Hun var på jobb i frisørsalongen da familiens advokaten ringte og fortalte at mannen hennes er frikjent.

- Jeg følte at jeg ble hengende i lufta. Jeg ble så utrolig glad, men samtidig litt vemodig. Tankene gikk til Rikke, sier Toril.

Siden 19. mai i fjor har dagene vært et mareritt for ekteparet og deres to barn Håke (13) og Tonje (22). Den dagen falt minstejenta ut av pappaens traktor. To dager seinere slo legene av respiratoren. Deretter ble familiefaren siktet for uaktsomt drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer