Innreiserestriksjoner Norge

Frida (25) fortviler over reglene: - Det er trist

Frida Tveitan (25) har funnet kjærligheten i Dubai. Hun skulle gjerne tatt med kjæresten til Norge i sommer.

TO ÅR SAMMEN: Frida Tveitan og Muhammed Al Horani har vært kjærester i to år. Hun forstår ikke hvorfor han ikke kan komme til Norge. Foto: Privat
TO ÅR SAMMEN: Frida Tveitan og Muhammed Al Horani har vært kjærester i to år. Hun forstår ikke hvorfor han ikke kan komme til Norge. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens norske borgere alltid har rett til innreise, er grensa nærmest stengt for andre utenfor EU, EØS/Schengen og Storbritannia. De som ifølge regjeringen ikke kan reise inn til Norge nå, er blant annet fjernere familiemedlemmer, kjærester eller forloveder.

Det frustrerer den norske Dubai-studenten Frida Tveitan. Hun synes det er trist at kjæresten hennes ikke kan bli med henne til Norge i sommer.

Tveitan møtte kjæresten sin Muhammed Al Horani (28) for to år siden, og han har fortsatt til gode å møte familien hennes.

- Vi fikk begge coronaviruset i januar og er begge fullvaksinerte med pfizervaksinen. Vi har en QR-kode på mobilen som viser at vi ikke utgjør en fare, sier Frida Tveitan til Dagbladet.

- Det er trist

25-åringen studerer økonomi og administrasjon i De forente arabiske emirater, men planlegger å reise hjem i sommer for å møte familien. Tveitan synes det er vemodig at hun må ta den turen alene.

- Det går greit å ikke se kjæresten sin noen ganger, men jeg vil jo gjerne at han skal treffe mammaen min, og hun har ikke kommet hit på grunn av situasjonen. Det er trist at han ikke kan møte familien. Det er greit med noen festivaler, men det er ikke greit at fullvaksinerte kommer på besøk?, sier Tveitan spørrende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer