Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frida (4) overlevde «Dødens gård» - trenger et nytt hjem

Da eieren ble satt inn i fengsel, ble Frida kastet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er katten som overlevde «Dødens gård» en av mange som trenger et nytt hjem.

Innerst i en krok hos Foreningen for Omplassering av Dyr (FOD) i Oslo, sitter Frida og vasker labbene. Her har hun vært i snart tre år, etter at hun og åtte andre katter ble hentet ut av FOD fra huset i Søndre Land hvor to personer ble brutalt drept i 2008.  

Skye katter
- Det var en ganske spesiell sak. Inne i huset var det rot overalt. Det luktet helt forferdelig og kattene var veldig skye, minnes Sindre Engen (22) som jobber for FOD. Da han skulle få kattene ut fikk han stygge kloremerker.

- De rømte under sofaen og til slutt måtte vi ta dem med en lang stang med et tau i for å få dem ut, sier han. Til sammen har de nærmere 30 katter og nesten like mange hunder.

Topper seg før jul
I hundefløyen er det overraskende stille til at det er samlet så mange hunder i samme rom. En etter en har de havnet her for å bli omplassert.

- Det er mange som kommer hit med hundene rett før ferier eller høytider. Den travleste perioden er nok inn mot sommerferien, men vi ser at det er en topp nå inn mot julen også, sier Sindre Engen.

- Hva er grunnen til det tror du?

Forskjellige grunner
- Da reiser folk bort fra hjemmene sine og de har kanskje ikke tatt høyde for hva det innebærer å ha dyr. Men det kan være så forkjellig. Her har vi skilsmissehunder, hunder som ble for store til den nye leiligheten og noen hunder eller katter hvis eier har død. Noen skaffer seg feil hund og andre går rett og slett lei, sier Sindre.

Alene i to uker
For noen dager siden fikk de inn schäferhunden Peka. Han bodde hos et narkomant par like utenfor Oslo.
- Eierne døde av overdose med to dagers mellomrom. Peka var inne i huset med dem i to uker før noen brøt seg inn i leiligheten og oppdaget tragedien. Det er forferdelig, sier Sindre som håper at hunden kan få nye eiere snart.

Smiley
På FOD-gården er det spesielt en hund Sindre tenker på. - Smiley har vært her i 7-8 år. Han er den vi har hatt lengst, men det ville vært utrolig bra om han fikk et hjem. Det er en fin hund, men dessverre vil ikke folk ha de store eller litt eldre hundene. Det er synd, sier Sindre Engen.

Katten Frida (t.h) ble hentet ut fra "Dødens gård" i Søndre Land hvor to mennesker ble drept i 2008. Nå bor hun sammen med 30 andre katter i påvente av et nytt hjem.Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Foreningen for Omplassering av Dyr har rekordmange dyr inne like før jul som trenger et nytt hjem. Tico (t.v), Kiara og Kimbo (t.h) er klar for en godbit. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Snart er det klart for middag.... Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Foreningen for omplassering av dyr har rekordmange dyr inne like før jul som trenger et nytt hjem. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Milo får seg en luftetur av en av arbeiderene på gården. Det er mange som melder seg frivillig for å hjelpe til. Det er plass til flere frivillige.....Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Rino skjelver i kulden og vil helst holdes i den kalde snøen.Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Det er til enhver tid cirka 30 katter på gården.... Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
På oppslagstavla henger bilder av noen av de hundene som har vært til omplassering. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
Atlas er ute på en liten luftetur. Graderstokken viser 15 blå grader, men huskyen trives ute i kulda. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
Smiley er den hunden som har vært lengst på gården. - Det hadde vært fint om han fikk en familie, sier Even som har kjent hunden i 7-8 år.Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Foreningen for omplassering av dyr har rekordmange dyr inne like før jul som trenger et nytt hjem. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Tico er litt reservert, men likevell såpass nysgjerrig at han ikke kan la være å stikke snuten fram....Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
Foreningen for omplassering av dyr har rekordmange dyr inne like før jul som trenger et nytt hjem. Katten Frida (t.h) ble hentet ut fra "Dødens gård" i Søndre Land hvor to mennesker ble drept i 2007.Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
image: Frida (4) overlevde «Dødens gård» - trenger et nytt hjem

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!