Frida (4) overlevde «Dødens gård» - trenger et nytt hjem

Da eieren ble satt inn i fengsel, ble Frida kastet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er katten som overlevde «Dødens gård» en av mange som trenger et nytt hjem.

Innerst i en krok hos Foreningen for Omplassering av Dyr (FOD) i Oslo, sitter Frida og vasker labbene. Her har hun vært i snart tre år, etter at hun og åtte andre katter ble hentet ut av FOD fra huset i Søndre Land hvor to personer ble brutalt drept i 2008.  

Skye katter - Det var en ganske spesiell sak. Inne i huset var det rot overalt. Det luktet helt forferdelig og kattene var veldig skye, minnes Sindre Engen (22) som jobber for FOD. Da han skulle få kattene ut fikk han stygge kloremerker.

- De rømte under sofaen og til slutt måtte vi ta dem med en lang stang med et tau i for å få dem ut, sier han. Til sammen har de nærmere 30 katter og nesten like mange hunder.

Topper seg før jul I hundefløyen er det overraskende stille til at det er samlet så mange hunder i samme rom. En etter en har de havnet her for å bli omplassert.

- Det er mange som kommer hit med hundene rett før ferier eller høytider. Den travleste perioden er nok inn mot sommerferien, men vi ser at det er en topp nå inn mot julen også, sier Sindre Engen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer