Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fridagene våre får de ikke ta

- Fridagene våre får de i hvert fall ikke ta, sier Arne Vindenes, nestleder i fagforeningsklubben på Mjellem & Karlsen Verft i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han reagerer sterkt på regjeringens forslag i statsbudsjettet om å ta bort en fridag neste år.

- Jeg regner med at dette vil bli drøftet på et klubbmøte og ser ikke bort fra at klubben vil vedta en eller annen form for markering mot regjeringens forslag, sier Vindenes, som mener forslaget er et angrep på barnefamiliene.

- Ved å ta bort fridager vil familiene få mindre tid sammen. I mange år har vi kjempet for å få flere fridager, derfor er forslaget helt forkastelig, sier nestlederen, som ikke tror forslaget vil gå gjennom i Stortinget. Vindenes representerer om lag 380 medlemmer på verftet på Møhlenpris i Bergen.

Ivar Pettersen, industriarbeider ved samme bedrift, reagerer også sterkt på forslaget:

- Dette er et angrep på velferden, sier han. Vi jobber stadig mer overtid for å få ferdig båtene innenfor korte tidsfrister. Utviklingen går i retning av å bygge større båter med færre ansatte. Da er det både utrolig tullete og litt skremmende at regjeringen vil ta fra oss fridager, sier Ivar Pettersen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling