Fridde på Windows Live Messenger

Nå er Tina og Renate lykkelig nygifte.

NYGIFTE: Tina Lindvall og Renate Kristiansen giftet seg 18. juni i år etter å ha forlovet seg via chatteprogrammet Windows Live Messenger. Foto: PRIVAT
NYGIFTE: Tina Lindvall og Renate Kristiansen giftet seg 18. juni i år etter å ha forlovet seg via chatteprogrammet Windows Live Messenger. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tina Lindvall og Renate Kristiansen giftet seg som første kvinnepar på Tinghuset i Tromsø 18. juni etter et nokså spesielt frieri.

I stedet for å gå ned på kne, avtalte de forlovelsen via Windows Live Messenger.

Windows Live Messenger er et populært pc-program hvor man kan skrive meldinger til hverandre.

- Det hele begynte med at vi var gode venninner, men bodde langt fra hverandre, sier Tina Lindvall (32) om forholdet til Renate Kristiansen (32).

Fridde
- Jeg bodde i Danmark, og hun bodde i Oslo, så vi holdt kontakt på chatteprogram. Gjennom chattingen forstod vi at det var noe ekstra mellom oss. Vi har sittet og lest gjennom de gamle chattelistene våre og sett at vi faktisk flørtet uten å være klar over det.

Det ble bestemt at Renate skulle besøke Tina i Danmark, og da de møttes ble de klar over at de hørte sammen. Da Renate var tilbake til Oslo, brukte kvinnene opptil åtte timer i strekk på å chatte.

VAR GODE VENNINNER: Som gjennom flørting på chatteprogram skjønte at det var noe mer mellom dem. Foto: PRIVAT
VAR GODE VENNINNER: Som gjennom flørting på chatteprogram skjønte at det var noe mer mellom dem. Foto: PRIVAT Vis mer

- En gang vi snakket om forholdet sa vi plutselig «Det kjennes som om vi til og med kan gifte oss med hverandre». Det ble litt mer ufarlig når vi chattet, og vi kunne bruke tid på å formulere oss. Det var mye fleiping fram og tilbake, men vi merket at vi mente det og at vi faktisk hadde lyst til å gifte oss, sier Tina.

- Var litt i sjokk
Da samtalen var over, leste Tina gjennom ordene de to hadde brukt de siste timene for å undersøke hva de faktisk hadde kommet fram til.

- Jeg var litt i sjokk, sier hun.

- Det var rart å se på samtalen, men når jeg leste hva vi hadde sagt skjønte jeg at det var ekte. Og etter åtte timer chatting om giftermål, føltes det faktisk som om vi hadde giftet oss på Windows Live Messenger.

Ti måneder og flere chattesamtaler etter, fikk de to hverandre 18. juni i år.

TI ÅR I ÅR: Windows Live Messenger fyller ti år, og er fremdeles populær. Illustrasjon: MICROSOFT
TI ÅR I ÅR: Windows Live Messenger fyller ti år, og er fremdeles populær. Illustrasjon: MICROSOFT Vis mer

Ingen pinlige stillheter
I år er det ti år siden Windows Live Messenger startet. Det er fremdeles en populær arena hvor unge og eldre mennesker flørter eller holder kontakt. Sosiolog Helle Jacobsen og Aksel Kjær Vidnes har skrevet masteroppgave om utvikling av vennskap på internett, og ser klare hovedtrekk.

- Å ha kontakt på denne måten kan sette fart i utviklingen av et vennskap eller en kjærlighetsrelasjon fordi man blir litt modigere når man sitter og skriver. Man kommmer derfor nærmere hverandre raskere, sier Jacobsen til Dagbladet.

- Det kan bli fryktelig intimt veldig fort. Fordi man ikke er ansikt til ansikt tør folk mer, og uttrykker seg friere og ærligere. Når man skriver med korte mellomrom er det nesten som å snakke, men man slipper pinlige stillheter og har mulighet til å redigere det man sier. Det handler om å ikke drite seg ut.

Det er ikke bare personer som allerede har kjennskap til hverandre som blir bedre kjent gjennom chatteprogram. Nesten en tredjedel av ungdom i alderen 15 til 19 år har senere truffet noen de først møtte på nettet.

- CHATTING SETTER FART PÅ FORHOLD: Helle Jacobsen har skrevet masteroppgave om utvikling av vennskap på internett. Foto: ØRJAN STEINDAL
- CHATTING SETTER FART PÅ FORHOLD: Helle Jacobsen har skrevet masteroppgave om utvikling av vennskap på internett. Foto: ØRJAN STEINDAL Vis mer