Fridde til Diana i Camillas hage

Her i denne hagen skal prins Charles ha fridd til Diana før bryllupet i 1981. I dag gifter han seg på nytt med Camilla Parker Bowles som bodde på herregården den gangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHIPPENHAM (Dagbladet): Mannen som er Church of Englands nestkommanderende (under sin mor) gifter seg i dag på rådhuset med sin elskerinne gjennom mer enn 30 år. I går dro derfor Dagbladet til den gamle, ærverdige Tudor-herregården Bolehyde Manor. Det var hit nygifte Camilla og Andrew Parker Bowles flyttet etter bryllupet sitt i 1973. Det var blant annet her Charles og Camilla var utro utover 80-tallet - og det var i dette huset Camilla satt i telefonen like før sengetid søndag 17. mars 1989 og hørte prins Charles si at han kunne tenkt seg å leve resten av livet som Camillas tampong.

Fikk fred

Kanskje ikke så rart da at det offisielt blir hevdet at prins Charles fridde til Diana under en privat middag på Buckingham Palace, mens andre kilder fortsatt står på at frieriet skjedde på Bole-hyde.

For noen år siden ble det kjent at prins Charles fører fortrolige samtaler med både blomster og trær. Vekstene rundt denne eiendommen kunne fortalt litt av en historie, men røper like lite som resten av eiendommen om den kongelige trekanthistorien herregården bærer på. Dagens eiere har tatt ned alt som er av navneskilt. Bare gartneren er hjemme. Han har lite å si - bortsett fra at lorden og ladyen i ny og ne tar imot amerikanske turister mot betaling.

Det er faktisk mulig å forstå hvordan Charles og Camilla klarte å holde forholdet sitt hemmelig så lenge ved å ta en tur i området. Ingen mennesker er å se, bare kyr, sauer og fasaner.

Fornemt strøk

Den eneste butikken som holder åpent er den transportable kebab-sjappa ved motorveien. Den drives av en tyrker, som bare sier «jeg eksisterer egentlig ikke i Storbritannia», når Dagbladet spør om en kommentar.

Det er et fornemt strøk. Hos den lokale hundefrisøren har de det for travelt til å snakke. På den lokale gårdsbutikken står unge Chris Emmett, som ikke visste at han har hatt den kommende hertuginnen av Cornwall som nabo.

 HUSET MED DET RARE I:  Herregården Bolehyde Manor bærer fortsatt på mange hemmeligheter om prins Charles, dagens brud Camilla Parker Bowles og avdøde prinsesse Diana. Men noe av det som foregikk har offentligheten fått kjennskap til. Foto: Keith Hammett
HUSET MED DET RARE I: Herregården Bolehyde Manor bærer fortsatt på mange hemmeligheter om prins Charles, dagens brud Camilla Parker Bowles og avdøde prinsesse Diana. Men noe av det som foregikk har offentligheten fått kjennskap til. Foto: Keith Hammett Vis mer

-  De må bare holde på. Egentlig bryr jeg meg ikke om dette bryllupet, sier han.

Det er han ikke aleine om. En undersøkelse viser at bare ni millioner briter kommer til å følge bryllupet på TV. 18 millioner kommer til å se galoppløpet Grand National seinere på ettermiddagen.

Taus Camilla

Da er bryllupsgjestene midt i fingerbuffeten. Der er også kronprinsregent Haakon og kronprinsprinsesse Mette-Marit. Tross aldersforskjellen har sistnevnte erfaringer som Camilla sikkert kan dra nytte av når hun nå skal forsøke å vinne britenes gunst. Da bør Camilla først og fremst bryte tausheten.

-  Hun har aldri gitt et intervju. Det er på tide nå. Da får britene høre for en fin, varm og humoristisk kvinne hun er, sier venninnen gjennom mange år, forfatteren Jilly Cooper til ITV.

FØRSTE KONE: Prins Charles og prinsesse Diana på det offisielle forlovelsesbildet fra 1981.
ANDRE KONE: I dag gifter prins Charles seg med Camilla Parker Bowles.