Frie som 21-åringer

KNOXVILLE i Tennessee (Dagbladet): Mitchell Johnson (14) og Andrew Golden (12) angrer på at de drepte fire medelever og en lærer, da de i vår gikk berserk med automatvåpen på skolen i Jonesboro i Arkansas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fastslo dommer Ralph Wilson jr. i ungdomsdomstolen i Jonesboro at de to guttene var skyldige i overlagt drap.

Foreldrene til ofrene raser mot lovgivningen i delstaten. På grunn av Golden og Johnsons unge alder, kan de ikke holdes i rettslig forvaring lenger enn til fylte 21 år. Noe foreldrene til de drepte jentene, som var i 11- 12-årsalderen, mener er en hån mot de drepte.
Dommen som ble avsagt seint i går kveld, betyr at delstaten har ansvaret for ungdommene fram til de fyller 21 år. Deretter kan de forlate ungdomsfengslet som frie menn.

Rasende far

Faren til Mitchell Johnson var rasende etter at dommer Ralph Wilson hadde avsagt sin kjennelse.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å få Mitchell ut fra Arkansas. Denne staten har ikke noe rehabiliteringsprogram. Guttene burde fått en vanlig dom, og deretter gjennomgått en behandling, slik at de en gang blir skikket til å komme tilbake til samfunnet, sa Johnson senior etter at ungdomsretten hadde tatt sin beslutning.
Dommer Ralph Wilson jr. konkluderte med at drapene, som skjedde i skolegården på Westside Middle School i Jonesboro 24. mars i år, var nøye planlagt. Fire jenter og en kvinnelig lærer ble drept. Ni andre elever og en lærer ble skadd.

- Jeg skulle ønske jeg aldri hadde skutt. Jeg håper dere kan tilgi meg, sa Mitchell Johnson gråtkvalt i retten, før han erklærte seg skyldig.