Friele i hemmelige oppkjøpssamtaler

- Vi er i forhandlinger om oppkjøp av et selskap, sier Herman Friele til Finansavisen.

 Oppkjøp:  Friele-familien, her representert ved Herman Friele, er i forhandlinger om oppkjøp av en næringsmiddelprodusent. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Oppkjøp: Friele-familien, her representert ved Herman Friele, er i forhandlinger om oppkjøp av en næringsmiddelprodusent. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Herman og Birgitte Friele tjente 445 millioner kroner på fjorårets kaffesalg. Finansavisen kan i dag fortelle at familien nå forhandler om å overta en foreløpig hemmelig næringsmiddelprodusent.

- Vi er i forhandlinger om oppkjøp av et selskap, sier Herman Friele til Finansavisen.

- Innenfor næringsmiddelindustrien?

- Absolutt. Det er en bransje vi kan, og vi har respekt for at det er lurt å holde seg til de bransjene man kjenner, sier Friele.

Ingen passiv investor Etter salget av kaffebrenneriet i fjor, har Friele et mål om at 25 prosent skal være plassert i «aktive investeringer». Resten vil være fordelt på ulike finansinvesteringer.

- Får du mange tilbud om å investere i ulike selskaper?

- Gründere med behov for penger vil henvende seg til de miljøene de føler det er ledig kapital, det er ikke unaturlig. For vår del er det viktig at vi kan bringe inn noe selv, utvikle selskapet og være aktive i vårt eierskap. Passive investeringer er ikke noe for oss, sier Friele.

Av fjorårets overskudd på 267 millioner kroner i Frico tar far og datter Friele ut halvparten som utbytte.

- Vi tar ut noe for å kunne gjøre private investeringer. Det er forskjell på aktiviteten i et aksjeselskap, som er forretningsorientert, og mer personlige engasjementer innenfor eiendom og aksjer, sier Friele til Finansavisen.

Flere nyheter Tøffere tider for kaffekongen
Friele slo til på Rivieraen
Friele-datter satser på eksklusive klær