Fries ber om frifinnelse

Forsvarer Unni Fries ber om draps- og terrortiltalte Philip Manshaus (22) frifinnes. Aktoratet har derimot lagt ned påstand om historisk streng straff.

KLAR: Under hovedforhandlingens i rettssaken mot draps- og terrortiltalte Philip Manshaus (22), la aktor Johan Øverberg ned påstand om historisk streng straff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ba Unni Fries, som er forsvarer til draps- og terrortiltalte Philip Manshaus (22), om at klienten frifinnes. Dette går fram av hennes sluttinnlegg på siste dag i hovedforhandlingene.

Fries har også argumentert for at klienten var utilregnelig i gjerningsøyeblikket. Hun påpekte at det er retten, og ikke de sakkyndige, som endelig avgjør hvorvidt Manshaus var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

- Det er viktig for meg å innprente at det retten skal vurdere er om tiltalte manglet evne til realistisk vurdering av sitt forhold til omverden. De skal se på om han mistet kontrollen over egne følelser og handlinger, sa Fries i sitt sluttinnlegg.

Historisk straff

Tidligere onsdag la aktor ned påstand om at Manshaus dømmes til 21 års forvaring med en minstetid på 14 år. Dersom Manshaus dømmes etter aktors påstand, vil det være historisk strengt.

Dette er mulig fordi den nye forvaringslover trådte i kraft i 2015. I tillegg ble terrorloven endret etter dommen mot massemorderen Anders Behring Breivik. Breivik ble til sammenlikning dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer