Frifinnelse i Sleipner-saken

Kaptein Sverre Hagland og rederiet HSD er frifunnet av Sunnhordaland tingrett i Sleipner-saken. Kapteinen brast i gråt da ble klart at han ble frifunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hans kone og døtre, som satt i salen da dommen ble lest opp, var også rørt til tårer, skriver bt.no. Hele dommen er på 46 sider, og leses nå opp av dommeren.

Hagland var tiltalt for å ha forvoldt sjøskade, en forbrytelse med en strafferamme på fengsel i inntil tre år. HSD var tiltalt for manglende sikkerhetsopplæring av de ansatteom bord på hurtigbåtene. Aktor la ned påstand om seks måneders betinget fengsel for Hagland, og fire millioner kroner i bot for HSD.

Nå er begge frifunnet av Sunnhordaland tingrett, melder NRK. Det er ventet at påtalemyndigheten vil anke saken, som har mye upløyd jus.

16 personer omkom da «Sleipner» gikk på skjæret Store Bloksen like nord for Haugesund 26. november 1999. Det var 76 passasjerer ombord og et mannskap på ni. Granskingskommisjonen konkluderte med at feilnavigering var årsak til grunnstøtingen, og la ansvaret på kapteinen og styrmannen.

- Ikke godt sjømannskap

Retten mener det er bevist at kaptein Hagland foretok en fatal feilnavigering. Dette husker han ikek selv, men retten tror at han kan ha fått svekket hukommelse av ettervirkningene av ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer