Frifinnelse med bismak

BERGEN (Dagbladet): Tidligere rådmann Ragnar Fagereng i Bergen var lettet etter at han ble frifunnet for forsikringsbedrageri og falske politianmeldelser i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter til sammen seks måneder i byrett og lagmannsrett håper han å være tilbake i fast arbeid om kort tid.

Kona i fengsel
Rådmannens kone ble kjent skyldig i 12 straffbare forhold om falske politianmeldelser, forsikringsbedrageri og ulovlig erverv av narkotiske medikamenter.

Hun ble dømt til en straff av 120 dager i fengsel, hvorav 45 dager gjøres ubetinget.

Med hjelp av advokat Hans Bendiksby anket hun på stedet.

Bismak

Lagmann Steinar Trovåg i Gulating lagmannsrett brukte nesten to timer på å lese opp frifinnelsen i går.

Men for Ragnar Fagereng var det ikke en frifinnels uten bismak.

Retten var satt som meddomsrett. Det betyr at minst fem av sju dommeremå finne tiltalte skyldig for at han eller hun kan bli dømt.

I det alvorlige tiltalepunktet om falsk anmeldelse av innbrudd og forsikringsbedrageri på 116000 kroner fra boligen til ekteparet Fagereng, har lagmann Trovåg og en meddommer kommet til at begge ektefellene burde dømmes som skyldige.

Et mindretall på to og tre mente at den tidligere rådmannen var skyldig i falske politianmeldelser ved forskjellige anledninger.

Uskyldig

Et klart flertall har likevel funnet at Ragnar Fagereng var uskyldig i alle de forhold han var tiltalt for og som går tilbake til høsten 1995.

- Mindretallet har spekulert i hva jeg har tenkt inne i mitt hode. Jeg er glad flertallet ikke har dømt meg på grunnlag av slike spekulasjoner, men på fakta som har kommet fram i saken, sier Ragnar Fagereng.

Han sa opp jobben som rådmann i Bergen etter at han ble dømt til fem måneders fengsel i Bergen byrett i fjor.

Sammen med sin kone engasjerte han privatetterforskerne Ola Thune og Bjørn Tvete-Berger som har meldt en regning på flere hundre tusen kroner for sitt arbeid med saken.

OPPSTYR: Stor oppstandelse da Ragnar Fagereng ble frikjent i går.