Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frifinnelsen av Rødt-leder er rettskraftig

- En viktig seier i kampen mot hemmeligholdskulturen.

 FRIFUNNET:  Påtalemyndigheten anker ikke kjennelsen fra Oslo tingrett, som tidligere frikjente Bjørnar Moxnes. Foto: Scanpix
FRIFUNNET: Påtalemyndigheten anker ikke kjennelsen fra Oslo tingrett, som tidligere frikjente Bjørnar Moxnes. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frifinnelsen av Rødt-leder Bjørnar Moxnes er rettskraftig, etter at påtalemyndigheten ikke anker kjennelsen fra Oslo tingrett.

Rødt-lederen sto tiltalt for brudd på taushetsplikten etter at han hadde publisert en rapport som kritiserte forholdene i Oslos eldreomsorg. 15. september ble han frikjent i Oslo tingrett - tirsdag ble det kjent at påtalemyndigheten ikke anker frifinnelsen, skriver Dagsavisen.

- Dommen er dermed rettskraftig! Dette er en viktig seier i kampen mot hemmeligholdskulturen i Oslo kommune. Det er også en kraftig smekk til bystyreflertallet (Ap, De Grønne, Høyre, Venstre, KrF og Frp) som stilte seg bak anmeldelsen av meg, skriver Moxnes på sin Facebook-side.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!