Frifinner Heyerdahl

Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl blir mest sannsynlig frifunnet for anklagene om aksje-juks i granskningsrapporten som skal styrebehandles i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en skjebnedag for Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl i dag. Styret skal ta stilling til om Heyerdahl har gitt en ukjent aksjonær 300 millioner i rabatt på Orkla-aksjer, og stengt Stein Erik Hagen ute fra selskapet. Men ifølge VG frifinnes Heyerdahl av granskingsgruppa. Rapporten skal behandles på styremøtet i Orkla i dag.

Dette er ifølge VG konklusjonene i rapporten:

- Det er ikke påvist Orkla har finansiert den angivelige rabatten på 300 millioner kroner, i forbindelse med at aksjeposten ble omsatt i oktober.

- Det er ikke påvist at Jens P. Heyerdahl har hatt kontroll over hvem som skal få kjøpe aksjeposten som Stein Erik Hagen har hevdet.

- Det er ikke påvist at Heyerdahl eller Orklas øvrige ledelse, har gjort seg skyldig i brudd på lov eller forskrift.

Stein Erik Hagens investorgruppe ble nektet å kjøpe en aksjepost i Orkla. Hagen og Christen Sveaas har gitt Heyerdahl knallhard kritikk for hans påståtte rolle i aksjesalget. Nå kan de to finansmennene ha gått på et stort nederlag.

Det er fortsatt uklart hvem som til slutt fikk kjøpt aksjeposten, men et hett tips er Kjell Inge Røkke.

Dagbladet.no følger saken utover dagen.

FRIFINNES? Det er overveiende sannsynlig at Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl blir frifunnet for anklagene om aksje-juks i dag.