Frifunnet av travselskapet

Atle Hamre har vunnet frem med sin klage til appellkomiteen i Det norske Travselskap. Etter å ha blitt fradømt retten til å nærme seg travmiljøet i ti år framover, kan han nå jobbe som kusk igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er TV2.no som melder at Hamre og advokat Per Danielsen vant fram under sitt møte med apellkomiteen i Det norske Travselskap på Bjerke i går.

Travkusk Atle Hamre ble utestengt fra travsporten for ti år den 22. desember. Travselskapets begrunnelse var at han hadde ført vanry over travsporten da han ble dømt til fem års fengsel i kjølvannet av utpressingssaken mot skipsreder Thor Christensen i Sandefjord Byrett.

Denne dommen er anket, og dermed ikke rettskraftig.

Hamre anket avgjørelsen fra domskomiteen i Det norske travselskap på flere punkter. De fleste av disse ble avvist, men apellkomiteen ga ifølge TV2.no kusken medhold i at han ikke kan idømmes sanksjoner på bakgrunn av en ikke rettskraftig dom.

I sin avgjørelse bemerker imidlertid appellkomiteen at styret i DNT kan ta opp saken til ny behandling dersom dommen mot Hamre skulle bli rettskraftig eller kusken skulle få en ny fellende dom i lagmannsretten, skriver TV2.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer om saken.

<B>TILBAKE I SULKYEN:</B> Appellkomiteen i Det norske Travselskap har gitt Atle Hamre medhold i at han ikke kan utestenges fra travsporten på grunn av en ikke rettskraftig dom.