Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frifunnet etter dødsbrann

Harstad kommune er i Trondenes tingrett frikjent etter brannen i Bergseng bo- og servicesenter hvor tre eldre omkom i mars i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunen var tiltalt for å ha unnlatt å sette i verk tiltak som kunne ha ført til et annet utfall av brannen. I dommen heter det at retten ikke kan se at noen kan lastes for brannens konsekvenser, melder NRK.

Statsadvokaten i Nordland ga i november i fjor Harstad kommune en bot på 300.000 kroner, fordi politiet mente at internkontrollen og risikovurderingen ved Bergseng bo- og servicesenter ikke var god nok. Politiet mente at dersom forskriftene ved senteret hadde vært fulgt tilstrekkelig opp, så ville internkontrollen avdekket at beboerne var for skrøpelige til å evakuere bygningen på egen hånd. Internkontrollen ville også ha avdekket behovet for et sprinkleranlegg i bygningen. Harstad kommune aksepterte ikke boten, og saken gikk derfor til retten.

En 83 år gammel mann og to kvinner på henholdsvis 84 og 75 år omkom i brannen på eldresenteret den 18. mars i fjor. I alt 26 beboere ble evakuert fra sine hjem i senteret da brannen brøt ut, og i tillegg ble ni aldersdemente evakuert og flyttet videre til et sykehjem i byen.

(NTB)