Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frifunnet for å ha mishandlet baby Byron til døde

Etter seks runder i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Borgarting lagmannsrett har frifunnet en 33 år gammel mann for dødsfallet på åtte måneder gamle Byron Attard i 2004.

Det var sjette gang saken ble behandlet i domstolen. Juryen i Borgarting lagmannsrett konkluderte med det samme som lagmann Ellen Mo og frifant mannen.

- Etter min oppfatning er det ikke ført tilstrekkelig bevis for domfellelse av han for å ha påført Byron skadene. Det skal ikke være noe rimelig og fornuftig tvil. Hvis dere synes det er det, skal dere svare nei på skyldspørsmålet, slik jeg mener dere bør gjøre, sa Mo under rettsbelæringen ifølge Fædrelandsvennen.

Moren fant sin åtte år gamle sønn død i sengen om morgenen 25. september 2004. Rettsmedisinske undersøkelser viste at han var blitt påført store hodeskader, dødelig leverskade og en brukket arm. 33-åringen var på dette tidspunkt kjæreste med moren, og politiet mente at han sto bak volden mot babyen. Statsadvokaten ville henlegge saken, men Riksadvokaten beordret tiltale og rettssak.

Mannen ble i tingretten dømt til sju års fengsel for legemsbeskadigelse med døden til følge, men Høyesterett opphevet dommen. Han ble på nytt funnet skyldig i Agder lagmannsrett, men to av dommerne ble kjent inhabile. Derfor ble enda en ankesak før for retten, denne gang i Borgarting lagmannsrett i Oslo.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media