Frifunnet for båtulykke, men må betale erstatning

31-åringen som sto tiltalt for uaktsomt drap etter båtulykken ved Drøbak i fjor er frifunnet for straffansvar, men må likevel betale erstatning til de skadde og etterlatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen sto tiltalt for uaktsomt drap på tre personer etter ulykken ved Småskjær utenfor Drøbak natt til 27. august i fjor.

Follo tingrett har konkludert med at det ikke er endelig bevist at det var den tiltalte 31-åringen som førte båten, men at han kan ha sittet ved siden av 17-åringen som døde og gitt henne råd om hvordan hun skulle føre båten.

- Under henvisning til de strenge beviskrav som gjelder i straffesaker om at rimelig tvil skal komme tiltalte til gode, finner retten at tiltalte blir å frifinne for straff, heter det i dommen som ble offentliggjort torsdag formiddag.Må betale Retten har imidlertid kommet fram til at 31-åringen kan dømmes til å betale snaut 900.000 kroner i erstatning til de skadde og etterlatte. Dette kan skje fordi kravene til bevis er langt svakere i sivilrettslige spørsmål enn i straffesaker.

- Etter en samlet sivilrettslig vurdering av bevisene finner retten at tiltalte erstatningsrettslig sett handlet grovt uaktsomt, skriver dommeren.

I den sivilrettslige delen av dommen legges det vekt på at den tiltalte mest trolig hadde en promille som lå over grensen på 0,8 for å føre en båt, og at det er et kritikkverdig forhold som spiller inn i forbindelse med erstatningsutbetalingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer