Anket:

Frifunnet for dobbeltdrap: - Gedigen skandale

Zikrija Krkic er frifunnet etter først å ha blitt dømt til lovens strengeste straff. 21 år i fengsel med forvaring. Han har hele tiden hevdet sin uskyld.

FRIFUNNET: Zikrija Krkic ble i Borgarting lagmannsrett frifunnet for et dobbeldrap i Bosnia i 2014. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRIFUNNET: Zikrija Krkic ble i Borgarting lagmannsrett frifunnet for et dobbeldrap i Bosnia i 2014. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Zikrija Krkic er frifunnet for dobbeltdrap begått i Bosnia. Det kommer fram i en fersk dom fra Borgarting lagmannsrett.

Krkic ble tiltalt av bosniske myndigheter for å ha begått et dobbeltdrap 28. juli 2014, i landsbyen Trnopolje utenfor Prijedor i Republika Srpska i Bosnia-Hercegovina.

Krkic, som er norsk statsborger, ble tiltalt for drapene av bosnisk påtalemyndighet. Han ble i første omgang frifunnet i bosnisk rett, før han ble løslatt og returnerte til Norge. Den frifinnende dommen ble opphevet av høyesterett i Republika Srpska, men rettergangen ble ikke sluttført i Bosnia-Hercegovina.

Saken ble overtatt av norske myndigheter i mai 2017, og norsk politi har etter dette foretatt en omfattende etterforskning i saken.

- Feilet totalt

Norsk påtalemyndighet tok ut tiltale mot Zikrija Krkic i januar 2020, og han ble dømt for drapene i Drammen tingrett i august 2020.

Straffen ble satt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år, men denne dommen er nå opphevet. Dommen er enstemmig.

Forsvarer for Krkic, Øyvind Bratlien, sier til Dagbladet at saken har vært en utrolig belastning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer