Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frifunnet for drapet på Bujar Gashi

Eidsivating lagmannsrett har frifunnet en 58 år gammel mann for drapet på den 12 år gamle Bujar Gashi i Hamar i fjor. Fagdommerne satte derimot etter ti minutters rådslagning juryens kjennelse til side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at kjennelsen var forkynt, tok retten en kort pause. Fagdommerne kom deretter tilbake og satt kjennelsen til side. Avgjørelse innebærer at saken må tas opp på nytt med andre dommere og gå en ny runde i rettsapparatet.

Den 58 år gamle arbeidsformannen fra Hamar, som hele tiden har tviholdt ved sin uskyld, har sittet fengslet siden han ble pågrepet for 11 måneder siden.

Han ble i juli i fjor enstemmig dømt til 11 måneders fengsel for drapet i herredsretten. Medlemmene i lagretten fant derimot at tvilen måtte komme tiltalte til gode.

Kjennelsen må anses som et formidabelt nederlag for politi og påtalemyndighet, som i lagmannsretten de siste ukene er blitt sterkt kritisert for ensidig etterforskningsarbeid.

Juryen hadde da frifunnet den 58 år gammel mann for drapet på den 12 år gamle Bujar Gashi i Hamar i februar i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!