Frifunnet for gruppevoldtekt

I dommen er både kvinnens seksualmoral og at hun ikke husker hendelsen blitt vektlagt.

FESTET SAMMEN:  De fire mennene var tiltalt for å ha gruppevoldtatt en 20-årig kvinne ved Oslo Fjordcamping ved Hvervenbukta. De fem festet sammen den aktuelle kvelden. Forsvarerne til de fire mener det aldri skulle vært tatt ut tiltale mot deres klienter. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FESTET SAMMEN: De fire mennene var tiltalt for å ha gruppevoldtatt en 20-årig kvinne ved Oslo Fjordcamping ved Hvervenbukta. De fem festet sammen den aktuelle kvelden. Forsvarerne til de fire mener det aldri skulle vært tatt ut tiltale mot deres klienter. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre litauere og en tysk statsborger sto tiltalt for voldtekt av en 20-årig kvinne bak en campingvogn ved Oslo Fjordcamping 29. juli i fjor. De var tiltalt for å hatt seksuell omgang med en person som var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Alle fire mennene er nå frifunnet i Oslo tingrett, men to av mennene er dømt til å betale erstatning på 150 000 kroner hver til kvinnen.

To av litauerne på 33 og 42 år, samt en 44 år gammel tysker, har alle sittet i varetekt i nesten 11 måneder. Den siste, en 22 år gammel litauisk statsborger, ble løslatt fra varetekt etter fem måneder.

Alle de tiltalte har innrømmet å ha hatt seksuell omgang med kvinnen, men har forklart i retten at det var frivillig fra kvinnens side, og at hun i flere av tilfellene skal ha oppfordret til det.

- Skrekkeksempel Advokat Kirsten B. Sigmond, som er 42-åringens forsvarer, reagerer på at de tiltalte har måttet sitte så lenge i varetekt uten at saken har kommet opp.

- Dette er et skrekkeksempel på hvordan det kan ramme enkeltpersoner, sier Sigmond til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.