Frifunnet for gruppevoldtekt

I dommen er både kvinnens seksualmoral og at hun ikke husker hendelsen blitt vektlagt.

FESTET SAMMEN:  De fire mennene var tiltalt for å ha gruppevoldtatt en 20-årig kvinne ved Oslo Fjordcamping ved Hvervenbukta. De fem festet sammen den aktuelle kvelden. Forsvarerne til de fire mener det aldri skulle vært tatt ut tiltale mot deres klienter. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FESTET SAMMEN: De fire mennene var tiltalt for å ha gruppevoldtatt en 20-årig kvinne ved Oslo Fjordcamping ved Hvervenbukta. De fem festet sammen den aktuelle kvelden. Forsvarerne til de fire mener det aldri skulle vært tatt ut tiltale mot deres klienter. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre litauere og en tysk statsborger sto tiltalt for voldtekt av en 20-årig kvinne bak en campingvogn ved Oslo Fjordcamping 29. juli i fjor. De var tiltalt for å hatt seksuell omgang med en person som var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Alle fire mennene er nå frifunnet i Oslo tingrett, men to av mennene er dømt til å betale erstatning på 150 000 kroner hver til kvinnen.

To av litauerne på 33 og 42 år, samt en 44 år gammel tysker, har alle sittet i varetekt i nesten 11 måneder. Den siste, en 22 år gammel litauisk statsborger, ble løslatt fra varetekt etter fem måneder.

Alle de tiltalte har innrømmet å ha hatt seksuell omgang med kvinnen, men har forklart i retten at det var frivillig fra kvinnens side, og at hun i flere av tilfellene skal ha oppfordret til det.

- Skrekkeksempel Advokat Kirsten B. Sigmond, som er 42-åringens forsvarer, reagerer på at de tiltalte har måttet sitte så lenge i varetekt uten at saken har kommet opp.

- Dette er et skrekkeksempel på hvordan det kan ramme enkeltpersoner, sier Sigmond til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer