Frifunnet for hacking

Den 27 år gamle mannen som var tiltalt for å ha slettet både Dagbladet, Nettavisen og Digi på Internett ble i dag blankt frifunnet i Indre Follo Herredsrett. Økokrim, som har lagt mye prestisje i saken, vurderer nå anke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette melder Østlandets Blad i sin nettutgave i dag.Om kvelden lørdag 5. april i fjor skulle den 27 år gamle dataeksperten teste sikkerheten på Hjemmet Mortensens sider på internett. Dette skulle han gjøre på oppdrag fra sin arbeidsgiver Follonett i forbindelse med at Hjemmet skulle flytte fra Telenor Nextel til konkurrenten EUNett. I løpet av testprosessen kjørte han en slettekommando som fjernet til sammen 11 000 sider fra nettet - deriblant Dagbladets nettugave og nettavisene Digi og Nettavisen.

I god tro

Retten trodde 27-åringen på at han handlet i god tro. Etter eget utsagn var han ikke klar over at han jobbet på Telenor Nextels server. Tvert om trodde han at de endringene han foretok, bare ville få konsekvenser på kopien av Hjemmets nettsider som han hadde på sin egen maskin.

Retten reiste også spørsmål om ikke Telenor Nextel selv kan ha vært medskyldig i fadesen. Der i gården hadde man nemlig innrettet seg slik at alle kunders programmer hadde mulighet til å ødelegge alle andre kunders programmer. Og det er jo ikke akkurat etter boka i Internett-bransjen...

Les hele dommen i Østlandet blad

Tidligere saker om dette emnet i Dagbladet :på nettet:

Datasnoker arrestert

'Hacker-angrep' var teknisk tabbe