Frifunnet for hundekamper

Oslomannen var tiltalt for arrangering av hundekamper og for å sy de skadde hundene med fiskesnøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 39 år gamle mannen var tiltalt for å ha arrangert to hundekamper i Hokksund i 2000. Påtalemyndigheten mente at han brukte flere hunder i de ville kampene., og at to av hundene ble påført sår og flenger.

Politiet mente 39-åringen selv hadde sydd hundene med fiskesnøre uten bedøvelse.

Mannen var i tillegg tiltalt for å ha forsøkt å registrere en pitbull som american staffordshire terrier ved hjelp av en falsk stamtavle fra Tyskland.

Vitne trakk seg

Dommen i saken mot 39-åringen ble avsagt i Oslo tingrett i dag. Etter at påtalemyndighetens hovedvitne ikke møtte, måtte aktor trekke to av de alvorligste tiltalepunktene. 39-åringen, som er ansatt i en av Norges største bedrifter, ble også frikjent på alle andre tiltalepunkter.

Aktor, politiadvokat Morten Hojem Ervik, la fram en rekke bevis for at det pågår hundekamper i Norge. Men påtalemyndigheten hadde bare ett vitne som kunne felle 39-åringen.

Vitnet har tidligere sagt til politiet at han ikke våget å forklare seg i retten, etter at han skal ha blitt truet av en venn av den tiltalte.

Påtalemyndigheten fikk ikke rettens tillatelse til å lese opp hovedvitnets politiforklaring om hundekampene, og det ble heller ikke godkjent at han skulle få vitne over telefon.

Dermed falt politiets hovedbevis mot 39-åringen.

Fant fiskesnøre

Påtalemyndigheten førte også en kvinne, som traff 39-åringen for to-tre år siden, som vitne. Hun møtte tiltalte på en restaurant, og sa at 39-åringen fortalte at han hadde brukt en hund i kamper og at han hadde sydd den med fiskesnøre.

I tillegg fant politiet både fiskesnøre og en eske med det som kunne være sanitetsutstyr for hund hjemme hos den tiltalte, men det var ikke tilstrekkelig som bevis. 39-åringen ble enstemmig frifunnet på alle tiltalepunktene.

HUNDEKAMP: Oslomannen ble frifunnet på alle tiltalepunktene. Detet bildet er fra en hundekamp i Afghanistan.