Frifunnet for medvirkning til Politkovskaja-drap

Ingen av de tre tiltalte ble funnet skyldige.

DREPT: Den russiske journalisten Anna Politkovskaja ble drept i sin egen bygård i oktober 2006. Foto:REUTERS/Thomas Peter/SCANPIX
DREPT: Den russiske journalisten Anna Politkovskaja ble drept i sin egen bygård i oktober 2006. Foto:REUTERS/Thomas Peter/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 En russisk jury har frifunnet alle de tre som var tiltalt for medvirkning til drapet på journalisten Anna Politkovskaja. Juryen fant at det ikke er bevist at de tre var innblandet.

Den tidligere politioffiseren Sergej Khadzjikurbanov ble torsdag kjent ikke skyldig i å ha organisert drapet på Politkovskaja i 2006. De tsjetsjenske brødrene Dzjabrajil og Ibragim Makhmudov ble frikjent for anklager om at de var medsammensvorne i saken.

Dermed er en av de mest omstridte drapssakene i Russlands nyere historie fortsatt uløst. Men Julija Safina, en av påtalemyndighetens advokater i saken, varslet umiddelbart at torsdagens kjennelser blir anket.

Sterke følelser

Kjennelsene utløste sterke følelser i rettssalen i Moskva. Makhmudov-brødrene omfavnet hverandre, deres mor Zalpa gråt åpenlyst på publikumsgalleriet, mens tilhengere av de tiltalte kom med høye hurrarop.

Slektninger og tidligere kolleger av Anna Politkovskaja var dypt skuffet, men sa at de tre som nå er frikjent, uansett ikke er hovedmenn i saken. De peker på at mannen som begikk selve drapet, fortsatt er på frifot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer