Frifunnet for Nord-Irlands verste terrorangrep

29 mennesker ble drept i Omagh i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 En domstol i Belfast har i dag frifunnet en 38-åring for bombeaksjonen i Omagh i Nord-Irland i 1998, hvor 29 mennesker ble drept.

Kjennelsen torsdag satte foreløpig sluttstrek for en av de mest omfattende drapssakene i britisk rettshistorie. Ifølge BBC har britisk politi, påtalemyndighet og domstolapparat brukt om lag 200 millioner kroner på Omagh-saken fram til dagens dom.

Påtalemyndigheten mener 38-åringen var med på å lage bilbomben som ble brukt i den verste enkeltaksjonen i Nord-Irlands blodige historie. Men retten valgte å frikjenne ham på alle de 56 tiltalepunktene.

Det var den ytterliggående gruppen The Real IRA, en utbrytergruppe fra den væpnede separatistbevegelsen IRA, som sto bak terrorangrepet i Omagh.

Det har imidlertid vist seg å være vanskelig å få noen dømt for udåden, og 38-åringen er den eneste som har vært tiltalt for drap i forbindelse med bombeaksjonen.

Dommeren refset politiet

Strid om DNA-bevisene som aktoratet presenterte, har tatt opp mye tid i løpet av rettssaken. Dommer Reg Weir kritiserte torsdag politiets etterforskning og kvaliteten på de tekniske bevisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer