Frifunnet for rasisme i Beheim Karlsen-saken

To 19-åringer fra Naustdal i Sunnfjord er i Indre Sogn heradsrett frifunnet for tiltalepunktet om rasisme mot indiskfødte Arve Beheim Karlsen. De to er dømt til fengsel i henholdsvis tre og ett år for vold og trusler mot Beheim Karlsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arve Beheim Karlsen druknet i Sogndalselva i april 1999 etter å ha vært jaget av de to 19-åringene.

I en epilog til dommen skriver herredsretten at samfunnet har et betydelig ansvar i saker som dette på grunn av den liberale alkoholpolitikken som blir ført.

Aktor, førstestatsadvokat Jan Hoel, hadde lagt ned påstand om fengsel i henholdsvis tre år og to år for de to tiltalte.

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff har vært forsvarer for tiltalte nummer 1, som ble dømt til fengsel i tre år. Fra dommen blir det trukket 56 dager for utholdt varetektsfengsling.

Advokat Knut Storberget har vært forsvarer for tiltalte nummer 2, som i herredsretten er dømt til ett års fengsel for å ha komme t med en trussel mot Beheim Karlsen. Ifølge retten er det løpingen etter Beheim Karlsen ned mot elven som utgjør trusselen. Herredsretten har gjort seks måneder av dommen betinget. Fra dommen kommer 56 dager for utholdt varetektsfengsling, og dermed skal 19-åringen sone fire måneder i fengsel.

Storberget sier til NTB at han er rimelig godt fornøyd med dommen.

- Mest fornøyd er jeg med at retten har tort å frifinne for rasismetiltalen, tatt i betraktning det enorme presset det har vært i denne saken. Som forsvarer og samfunnsborger synes jeg også at det er voldsomt modig gjort av retten å komme med en epilog om alkoholpolitikken, sier advokat Storberget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer