Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frifunnet for terrorfinansiering

Men idømt bot for brudd på FNs våpenembargo av Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsksomalier er i Oslo tingrett frifunnet for terrorfinansiering, men idømt en bot for brudd på FNs våpenembargo mot Somalia.

Frifinnelsen i Oslo tingrett mandag er dermed nok et tilbakeslag for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i en sak som er knyttet til terror. PST fikk ikke rettens medhold i at norsksomalieren hadde sendt penger hjem til Somalia og terrorgruppen al-Shabaab.

Den 40 år gamle firebarnsfaren skal ha samlet inn rundt 200 000 kroner som skulle sendes til personer i al-Shabaab «til støtte for terroraksjoner», som det heter i tiltalen.

Under hovedforhandlingen ble beløpet redusert til 135 000 kroner.

- Retten finner det ikke tilstrekkelig bevist at al-Shabaab i tiltaleperioden kan anses som en terrororganisasjonen etter straffeloven, skriver tingrettsdommer Kim Heger i dommen.

40-åringen vedgikk i retten at han hadde overført penger til al-Shabaab og at han kjente til FNs våpenembargo. Han er derfor dømt til å betale en bot på 10 000 kroner.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!