Frifunnet for traktor-drap

Bonden Rune Kristoffersen fra Steigen i Nordland ble i dag frifunnet for tiltalen om uaktsomt drap. Bonden ble tiltalt etter at datteren hans omkom i en traktorulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

19. mai i fjor falt Rune Kristoffersens datter Rikke (6) ut av traktoren under en kjøretur sammen med faren. To dager senere døde hun av skadene på Regionsykehuset i Tromsø.

29. juni i år møtte Rune Kristoffersen i Salten herredsrett, tiltalt for uaktsomt drap. I dommen heter det at de to meddommerne i rettssaken ikke på noen måte mener at Kristoffersen kan klandres for ulykken. Rettens formann er ikke så klar i sitt syn, men han er enig i at Kristoffersen ikke kan dømmes for uaktsomt drap.

Påtaleunnlatelse

Familien fra Steigen opplevde en flom av sympati fra hele landet. Folk syntes familien hadde lidd nok, også fordi Rikke var det andre barnet familien mistet.

Etter betydelig offentlig oppmerksomhet droppet statsadvokat Geir Fornebo tiltalen. Han mente spørsmålet kunne avgjøres med påtaleunnlatelse, noe som innebærer at påtalemyndigheten mener vilkårene for straffbarhet er oppfylt, men at særlige forhold tilsier at det ikke blir reist tiltale. Det syntes ikke Rune Kristoffersen var godt nok. Både Kristoffersen og hans kone Toril mente at han var helt uskyldig i datterens død. Han anmodet derfor om at saken måtte gå sin gang, slik at han kunne få renvasket seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer