Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frifunnet for traktor-drap

Bonden Rune Kristoffersen fra Steigen i Nordland ble i dag frifunnet for tiltalen om uaktsomt drap. Bonden ble tiltalt etter at datteren hans omkom i en traktorulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19. mai i fjor falt Rune Kristoffersens datter Rikke (6) ut av traktoren under en kjøretur sammen med faren. To dager senere døde hun av skadene på Regionsykehuset i Tromsø.

29. juni i år møtte Rune Kristoffersen i Salten herredsrett, tiltalt for uaktsomt drap. I dommen heter det at de to meddommerne i rettssaken ikke på noen måte mener at Kristoffersen kan klandres for ulykken. Rettens formann er ikke så klar i sitt syn, men han er enig i at Kristoffersen ikke kan dømmes for uaktsomt drap.

Påtaleunnlatelse

Familien fra Steigen opplevde en flom av sympati fra hele landet. Folk syntes familien hadde lidd nok, også fordi Rikke var det andre barnet familien mistet.

Etter betydelig offentlig oppmerksomhet droppet statsadvokat Geir Fornebo tiltalen. Han mente spørsmålet kunne avgjøres med påtaleunnlatelse, noe som innebærer at påtalemyndigheten mener vilkårene for straffbarhet er oppfylt, men at særlige forhold tilsier at det ikke blir reist tiltale. Det syntes ikke Rune Kristoffersen var godt nok. Både Kristoffersen og hans kone Toril mente at han var helt uskyldig i datterens død. Han anmodet derfor om at saken måtte gå sin gang, slik at han kunne få renvasket seg.

- Kan ikke klandres

29. juni møtte Rune Kristoffersen i Salten herredsrett, tiltalt for uaktsomt drap. I dommen fra herredsretten heter det at de to meddommerne i rettssaken ikke på noen måte mener at Kristoffersen kan klandres for ulykken. Rettens formann er ikke så klar i sitt syn, men han er enig i at Kristoffersen ikke kan dømmes for uaktsomt drap. Retten frifinner dermed Kristoffersen for påstanden om at han var skyld i datterens død.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!