Frifunnet for voldtekt - krever 12 mill.

RANA (NTB): En 35 år gammel mann fra Mo i Rana som i januar ble frikjent for voldtekt etter at han fikk saken behandlet på nytt, krever 12 millioner kroner i erstatning og oppreisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mannen leide privatetterforsker Tore Sandberg, som jobbet i nesten tre år med saken, før det var klart for gjenopptagelse, skriver Aftenposten i dag.

Mannens støttespiller, privatetterforsker Tore Sandberg, har skrevet regning på vel 1,7 millioner kroner etter frifinnelsen, mens påtalemyndigheten mener 300 000 kroner er nok.

- Loven sier at man skal få dekket nødvendige utgifter til forsvaret og det er omkring dette punktet striden står, sa dommer i saken, førstelagmann Gaute Gregusson ved Hålogaland lagmannsrett, til NTB i april. Gregusson var også dommer i gjenopptakelsen av 34-åringens sak. Det er forventet at erstatningssaken vil trekke i langdrag, men dommer Gregusson håper på en avgjørelse før sommeren.

Ranaværingen ble dømt til to år og tre måneders fengsel i 1994 for å ha voldtatt en kvinne året før. Han var daglig leder av to suksessrike bedrifter i hjemkommunen da han ble voldtektsanmeldt. Nå er mannen økonomisk bankerott og sykmeldt. Familien med to barn på fire og ni år lever ifølge Aftenposten fra hånd til munn.

Hans advokat, John Chr. Elden, krever på vegne av sin klient 9,5 millioner kroner i erstatning for lidt tap i den perioden han jobbet for å få gjenopptatt saken, og for framtidige tap. 35-åringen vil også ha en million kroner i oppreisning for å ha blitt uthengt som voldtektsforbryter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer