Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frifunnet for voldtekt på grunn av lav IQ

Retten konkluderte med at 25-åringen ikke forsto hva han gjorde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 25 år gamle mann er frifunnet for voldtekt av en mindreårig jente ettersom Nordhordland tingrett konkluderte med at den tiltalte ikke forsto hva han gjorde.


Mannen var tiltalt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i 2007. I retten forklarte jenta hvordan hun satte seg til motverge da mannen tvang seg til samleie med henne. I Nordhordland tingrett ble imidlertid mannen frifunnet for voldtekt.


- Retten legger til grunn at det er rimelig tvil med hensyn til hvorvidt tiltalte forsto at han skaffet seg samleie ved vold eller ved truende atferd, heter det i dommen ifÃlge bt.no.


Mannens IQ er målt til 62, noe gjør at han regnes som lettere psykisk utviklingshemmet. Retten slår fast mannen dermed må frifinnes for voldtekten.


25-åringen ble derimot dømt for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig og fikk en straff på 75 timers samfunnstjeneste. Han må også betale en erstatning på 25.000 kroner til jenta.


(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling