Kriminalitet

Frifunnet: Var tiltalt for drapsforsøk

26-åringen som var tiltalt for drapsforsøk i Oslo sentrum i november 2018, er nå frikjent av Oslo tingrett, til tross for at offeret pekte ham ut.

ÅSTEDET: Det var her i Osterhaus' gate i Oslo sentrum at fornærmede ble knivstukket. Til tross for at fornærmede utpekte 26-åringen som gjerningsmann, valgte retten å se bort fra den skadde fornærmedes forklaring. Foto: Vidar Ruud / NTB
ÅSTEDET: Det var her i Osterhaus' gate i Oslo sentrum at fornærmede ble knivstukket. Til tross for at fornærmede utpekte 26-åringen som gjerningsmann, valgte retten å se bort fra den skadde fornærmedes forklaring. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag 16. november i 2018 ble en mann stukket med kniv i brystet og buken i Osterhaus' gate i Oslo sentrum.

I rettsboka fra Oslo tingrett heter det:

«Tiltalte og fornærmede har gitt ulike forklaringer om tiltalte stakk fornærmede med kniv. Vurderingen av deres troverdighet er et viktig moment i bevisvurderingen. I denne vurderingen er det sentralt å se hen til om øvrige bevismidler er egnet til å styrke fornærmedes forklaring i en slik grad at tiltaltes forklaring kan utelukkes. Det foreligger enkelte momenter som etter rettens syn er egnet til å svekke tiltaltes troverdighet».

Trodde ikke på fornærmede

Til tross for at fornærmede utpekte 26-åringen som gjerningsmann, valgte retten å se bort fra den skadde fornærmedes forklaring.

Retten mener at motivet for drapsforsøket kan være narkotikahandel. Det er på det rene at både fornærmede og den tiltalte mannen som ble frikjent, har vært en del av et kriminelt belastet miljø som har omsatt narkotika i Oslo.

Etter å ha avhørt flere vitner konstaterte retten at fire vitner ikke støttet fornærmedes forklaring, om at det var 26-åringen som hadde knivstukket ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer