Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frifunnet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jon Lech Johansen ble frifunnet i Oslo tingrett. 19-åringen er kjent verden over som «DVD-Jon» fordi han var med på å knekke koden i kopieringssperren på moderne DVD-plater. Retten ga Jon Lech Johansen medhold i at han som forbruker har en rett til å ta kopier til eget bruk av ei DVD-plate han selv har kjøpt. Den internasjonale filmindustrien har presset på for å få denne saken reist av frykt for omseggripende piratkopiering.

Frykten for piratkopiering er legitim for opphavspersoner, men trusselen mot opphavsretten kommer ikke fra gutterommet. Både filmindustrien og platebransjen er i ferd med å erklære krig mot store grupper av sine vanlige kunder og brukere. Disse bransjene ville gjøre klokt i isteden å finne sine allierte på gutterommene ved hjelp av åpenhet og fornuftig prispolitikk, og heller rette sine juridiske kanoner mot de virkelige piratkopistene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling