Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frigir bilde i eldreran-saken

Politet håper det vil føre dem et skritt nærmere banden som lopper eldre mennesker i Majorstua-området for verdier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige lørdag ble en 97 år gammel kvinne frastjålet smykker for 150 000 kroner og 7000 kroner i kontanter i sin egen leilighet på Majorstua. 97-åringen var på vei hjem fra en handletur på Rimi i Neuberggata da hun ble oppsøkt av to kvinner av utenlandsk opprinnelse som ville låne toalettet hennes. Kvinnene fulgte etter 97-åringen, og trengte seg inn i leiligheten da den eldre kvinnen låste opp døra. Samtidig som de to presset seg inn, ringte en venninne av 97-åringen, og inntrengerne fikk saumfare leiligheten uforstyrret.

I 30-årene

Nå går politiet ut med bilde av den ene kvinnen, tatt av overvåkningskameraet på Rimi.

- Forhåpentligvis er det noen som kjenner igjen kvinnen på bildet, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon.

Begge kvinnene skal være i 30-årene. Kvinnen som ble fanget opp av overvåkningskameraet er ca. 160 cm høy og har mørkt, krøllete hår til midt på ryggen. Hun var ikledd lys rosa topp uten ermer, svart knelangt skjørt og bar en svart skulderveske. Den andre kvinnen hadde på seg en gul lang kåpe, til tross for at det var varmt den dagen ugjerningen ble begått. Også denne kvinnen har mørkt hår. Hun beskrives som slank og omkring 165 cm høy.

Nye advarsler

Samtidig som bildet av den ene kvinnen nå offentliggjøres, går politiet ut med nye advarsler til eldre beboere og eldre som ferdes i Majorstua-området. Politiet oppfordrer om å være selektive overfor både folk man blir oppsøkt av på gata og overfor hvem som slippes inn i hjemmet.

- Vi anmoder innstendig først og fremst eldre om å være på vakt. Hvis de oppsøkes direkte av ukjente på gata eller av folk man ikke kjenner på døra, bør de tilkalle politiet. Blir man stoppet på gata av ukjente, bør man gå inn i første butikk og be om hjelp. Folk på døra som sier de skal selge ting, bør ikke slippes inn, opplyser Ellefsen.

- Det er bedre å tilkalle politiet én gang for mye enn én gang for lite.

Pårørende av eldre oppfordres til å passe ekstra godt på sine foreldre og besteforeldre.

For snart to uker siden skal tre kvinner ha stjålet en lommebok med 3500 kroner fra en frisørsalong på Majorstua. De skal ha avledet oppmerksomheten ved å spørre om å få låne en lighter - noe som går igjen i flere av sakene. Tidligere skal liknende kvinner ha utgitt seg for å være fra hjemmetjenesten, og rundlurt eldre.

Siden ranet av den 97 år gamle kvinnen er det ikke meldt om graverende ranstilfeller av eldre til Majorstua politistasjon, kun noen mindre alvorlige.

MISTENKT: Politiet ber nå om hjelp for å identifisere de to kvinnene som ranet en 97 år gammel kvinne på Majorstua forrige lørdag. Foto: POLITIET