Frigir bilder fra spionflyet

Frigitte bilder viser at den kinesiske jagerpiloten som kolliderte med et amerikansk spionfly, forsøkte å gi amerikanerne en beskjed på en plakat fra sin cockpit ved en tidligere flygning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kineiske jagerpiloten Wang Wei er ikke funnet etter kollisjonen mellom det amerikanske spionflyet og de kinesiske kampflyene. Etter ulykken hevdet amerikanerne at den savnede jagerpiloten forsøkte å kommunisere en beskjed til mannskapet ombord i spionflyet under en tidligere flygning. På plakaten han holder opp, skal det ha stått en e-postadresse. Dette skal ha skjedd 30. januar i år. Ulykken skjedde 2. april, og skapte en internasjonal krise i forholdet mellom USA og Kina.

Opplysningene om at den kinesiske piloten har forsøkt å få kontakt med amerikanerne tidligere, har vært et ikke-tema for kineserne. Men de frigitte bildene viser at det kanskje er noe sannhet i det amerikanske forsvarsmyndigheter har hevdet. Selv om det ikke er mulig å se hva som står på plakaten kineseren holder opp, kan man tydelig se at han forsøker å vise spionflymannskapet noe. Bildene som nå er frigitt av U.S. Department of Defense, er gjort med et videokamera.

Nye forhandlinger

Samtaler mellom USA og Kina har gått i stå den siste tiden, men i dag har kinesiske myndigheter signalisert at de vil føre samtaler om utlevering av det amerikanske spionflyet EP-3A.

Den nye kinesiske velviljen kom etter at amerikanerne truet med å bryte alle forhandlinger, dersom ikke kineserne skjerpet seg. Det er den pensjonerte admiralen Joseph Prueher, som skal ha samtaler med kinesiske militære myndigheter om en tilbakelevering av spionflyet.

<B>KOMMUNISERER:</B> Dette bildet viser den kinesiske piloten som viser mannskapet på det amerikanske spionflyet en plakat.
<B>NÆRGÅENDE:</B> Den kinesiske jageren fløy nær det amerikanske spionflyet ved en tidligere anledning.