Frigir blodig bilde av bombemann-pågripelsen

Slik slår Boston-politiet tilbake mot Rolling Stone. Mener folk bør få se Dzhokhar Tsarnaev (19) med lasersikte-lyset i panna i stedet for rockestjerne-versjonen.

OVERGIR SEG: Dzhokhar Tsarnaev gjemte seg under en presenning i en tørrlagt båt i en hage mens menneskejakten pågikk. Til slutt ble han oppdaget. Foto: Boston-politiet / Sean Murphy
OVERGIR SEG: Dzhokhar Tsarnaev gjemte seg under en presenning i en tørrlagt båt i en hage mens menneskejakten pågikk. Til slutt ble han oppdaget. Foto: Boston-politiet / Sean MurphyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skapte voldsomme reaksjoner i USA da verdens mest kjente musikkmagasin, Rolling Stone, denne uka kom på gata med terrorsiktede Dzjokhar Tsarnajev på forsida.

19-åringen sitter fengslet etter at han sammen med den avdøde broren Tamerlan skal ha stått bak bombene som drepte tre mennesker og såret 260 under Boston Maraton 15. april.

Mange oppfattet magasinforsiden som en rockestjerne-glorifisering av en massemorder, og dro paralleller til Rolling Stone's ikoniske forsidebilde av The Doors-vokalist Jim Morrison.

- Glorifiserer terrorisme I dag er det Boston-politiet som slår tilbake mot magasinets dekning av terrorangrepet. Gjennom Boston Magazine frigir politiets egen fotograf, Sean Murphy, bildene over. De er tatt idet Tsarnajev er i ferd med å bli pågrepet, blodig etter skuddvekslinger og den desperate fluktet fra antiterrormannskapene.

En av politiets skarpskyttere har lyset fra et lasersikte plantet i panna på den antatte terroristen, mens han resignert nærmest ramler ut fra skjulestedet, en båt med presenning i en hage like ved politets primære søkeområde.

- Som en som har jobbet i politiet i 25 år, synes jeg bildet i Rolling Stone var en fornærmelse for enhver person som noensinne har vært i uniform i en politistyrke eller i militæret, og overfor familiemedlemmer som har mistet en av sine kjære i tjenesten. Sannheten er at det å glorifisere terror ikke bare er en slik fornærmelse, men det kan også være et incentiv til de som er ustabile nok til å prøve å få ansiktet sitt på forsida av Rolling Stone på denne måten, skriver politifotografen i et brev til avisa.

- Folk mistet livet Han begrunner publiseringen av sine egne bilder slik:

Foto: Boston-politiet / Sean Murphy
Foto: Boston-politiet / Sean Murphy Vis mer

- Det Rolling Stone gjorde var feil. Denne fyren er ond. Det er dette som er den virkelige Boston-bomberen, ikke noen som er «fluffed and buffed» for coveret  av et magasin.

Sean Murphy forteller Boston Magazine at han har snakket med pårørende som igjen har mistet nattesøvnen etter publiseringen

- Jeg håper at folk som ser disse bildene forstår at det er dette som er virkelig. Det er så ekte man kan få det. For de som fulgte politiaksjonen kan det ha sett ut som et tv-program, men det var det ikke. Politimannen Dick Donohue mistet nesten livet. Politimannen Sean Collier mistet livet. Dette var ekte mennesker, med ekte liv og ekte familier. Å få denne magasinforsida i fanget i Boston var smertefullt.

KONTROVERSIELT: Rolling Stone-redaksjonen blir utskjelt etter valget av forside denne måneden.
KONTROVERSIELT: Rolling Stone-redaksjonen blir utskjelt etter valget av forside denne måneden. Vis mer