Frigir den første samtalen mellom Trump og Zelensky

Det hvite hus har frigitt et referat av den første samtalen mellom USAs president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

FRIGIR SAMTALE: Det hvite hus har frigitt et referat av den første samtalen mellom USAs president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Foto: Reuters / Jonathan Ernst / NTB scanpix
FRIGIR SAMTALE: Det hvite hus har frigitt et referat av den første samtalen mellom USAs president Donald Trump og Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Foto: Reuters / Jonathan Ernst / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trump anklages for å ha presset Ukrainas president Zelensky til å etterforske sønnen til en av de demokratiske presidentkandidatene, Joe Biden. Den amerikanske presidenten nekter for å ha truet eller presset Zelensky til å etterforske Hunter.

Referatet som nå er frigitt, er fra en samtale 21. april. Det er øyensynlig en ren gratulasjonsoppringing fra Trump til den nyvalgte presidenten Volodymyr Zelensky.

I utskriften av samtalen nevnes det ingenting om Biden eller korrupsjon i Ukraina, men Trump får sagt at han en gang arrangerte en Miss World-konkurranse i Ukraina.

Gjenstand for riksrettsgransking

Samtalen som er gjenstand for riksrettsgransking, skjedde først 25. juli.

25. juli hadde Trump en telefonsamtale med Zelensky der han ba Ukraina etterforske Biden og hans sønn Hunter, som har sittet i styret til et ukrainsk gasselskap.

Innholdet i telefonsamtalen ble kjent i midten av september som følge av et internt varsel til generalinspektøren for de amerikanske etterretningstjenestene, samt påfølgende lekkasjer til pressen.

Har forklart seg

Demokratene i Representantenes hus planlegger å bruke de neste ukene til å bevise at Trump misbrukte sin makt ved å be Ukraina om hjelp til å vinne presidentvalget neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.