Frigir Linda Tripp-opptak

Justiskomiteen i Representantenes hus vedtok i går å frigi store mengder bevismateriale i saken mot president Bill Clinton, inkludert Linda Tripps opptak av samtaler med venninnen Monica Lewinsky, som startet hele affæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Titusener av sider av bevismaterialet som spesialetterforskeren Kenneth Starr overlot til kongressen tidligere denne måneden, blir frigitt, antakelig neste torsdag. Blant materialet er avhørene av Clintons gode venn, Vernon Jordan, og hans sekretær, Betty Currie.

Tripps båndopptak, som ble tatt opp i all hemmelighet mens hun pratet med sin venninne, skal redigeres for å beskytte uskyldige før de blir frigitt.

Higen etter sannhet

Tripp hevder at hennes motiv for å avlytte venninnen og gi båndene til Starr, ikke var politisk, men en higen etter sannhet. Lewinsky sa senere til storjuryen at hun hater sin tidligere betrodde venninne.

Det hvite hus kom med skarp kritikk av beslutningen. Likevel hevdes det at materialet som nå offentliggjøres, inkludert båndopptakene, er mer positive for Clinton enn det utvalget Starr gjorde til sin rapport.

En republikansk kilde sier at Linda Tripp opptrådte sterkt manipulerende og ledet Lewinsky i samtalene de hadde.

(NTB-AFP-Reuters)