Cleo Smith funnet:

Frigir lydklipp fra redningsaksjon

Politiet har frigitt lydklipp fra det første møtet med fireåringen Cleo Smith.

OPPTAK: Den australske fireåringen Cleo Smith ble funnet i live etter 18 dager. Nå frigir politet lydopptak fra øyeblikket hun ble funnet. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Foto: WA Police Force Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har henne, vi har henne, kom hit, hva heter du?

Slik starter samtalen mellom en av de fire politibetjentene og fire år gamle Cleo Smith, som ble funnet natt til onsdag i den australske kystbyen Carnavon. Hun hadde på dette tidspunktet vært savnet i mer enn to uker.

Deretter sier en av de andre betjentene at alt går fint, før en tredje betjent spør:

- Hva er navnet ditt, kjære?

- Mitt navn er Cleo, svarer fireåringen.

Det kommer fram i et lydklipp, som nå er frigitt av politiet.

Cleo ble gjenforent med foreldrene sine kort tid seinere, og sendt til sykehus for en sjekk. Hun skal være fysisk uskadd.

- Sjokk og lettelse

Politibetjent Cameron Blaine var blant de fire som fant Cleo. Han følte det han beskriver som en blanding av sjokk og lettelse da han så fireåringen i rommet.

Blaine ba likevel jenta om å bekrefte hvem hun var.

- Jeg måtte spørre henne om navnet hennes tre ganger før hun svarte. Da svarte hun «Jeg heter Cleo». Og det var det. Vi snudde, og gikk ut av huset, sa han på en pressekonferanse onsdag.

REDDET: Den savnede fire år gamle jenta Cleo Smith ble funnet i god behold i et hus i Carnarvon, Australia. Nå frigir politiet video fra redningsøyeblikket. Foto: WA Police Force Vis mer

Forsvant fra campingplass

Cleo har vært savnet siden 16. oktober, etter å ha forsvunnet fra teltet hun sov i sammen med foreldrene ved Blowholes, en populær campingplass nord for kystbyen. Politiet bekreftet på en pressekonferanse onsdag at jenta ble bortført fra campingplassen.

Klokka 01.00 natt til onsdag aksjonerte politiet mot et hus i byen Carnarvon. I et av rommene fant de fireåringen.

I forbindelse med politiaksjonen pågrep politiet en 36 år gammel lokal mann. Han beskrives som samarbeidsvillig av politiet, som ennå ikke har bestemt seg for hva mannen skal siktes for.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer om mannen på nåværende tidspunkt, men det vil komme mer informasjon etter hvert, sier politikommissær Chris Dawson i Western Australia Police Force på pressekonferansen onsdag.

Avhøres av spesialister

Sky News skriver torsdag at spesialister nå har reist til Carnavon for gjennomføre avhør med Cleo.

- Vi vil bruke den tiden som er nødvendig, sier kriminalbetjent Rod Wilde til kanalen. Det er han som leder etterforskningen.

Han forteller deretter at de vil finne et passende tidspunkt for avhøret sammen med familien.

- Den største bekymringen akkurat nå er hvordan Cleo har det, sier Wilde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer