Eirik Jensen-saken:

Frigir lydopptak

Lydopptak fra Jensen/Cappelen-rettssaken som tidligere er holdt tilbake, skal avspilles for publikum, har lagmannsretten bestemt. Fredag kommer dommen i saken.

DOMMEN FALLER: Det er over seks år siden Eirik Jensen-saken slo ned som en bombe i politiet. Fredag 19. juni kan saken få et endelig punktum. Dette er saken. Video: Emilie Rydning / Dagbladet TV / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kan det bli satt et endelig punktum i rettssaken mot tidligere polititopp Eirik Jensen og narkosmugleren Gjermund Cappelen. Da leses den endelige dommen opp i Borgarting lagmannsrett.

Denne uka satte lagmannsretten også punktum for en annen strid som oppsto under prosedyrene i den siste ankebehandlingen av Jensen-saken i mars.

Da ble nemlig publikum kastet ut av rettslokalet av frykt for coronavirus og fikk ikke lenger følge rettssaken. I etterkant har de heller ikke fått tilgang til lydopptakene som ble gjort inne i salen.

Lydopptak-striden har vært til behandling i Høyesterett, som i forrige uke valgte å oppheve lagmannsrettens opprinnelige beslutning og sende den tilbake til ny vurdering. Nå har lagmannsretten snudd og bestemt seg for at lydopptakene likevel kan spilles av for publikum som møter opp til bestemte tidspunkt mot slutten av måneden.

- Hemmelig rettergang

Jensens forsvarer, John Christian Elden, mente utestengningen av publikum i mars var et demokratisk problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer