Frigir navn på brannmann som omkom

Én brannmann omkom da brannbilen kjørte av veien under utrykning.

DØDSULYKKE: En person har omkommet etter ulykken. To personer er lettere skadd, opplyser politiet. Det var til sammen fem personer i brannbilen. Operasjonsleder Sveinung Alsaker opplyser til Dagbladet at de to siste er uskadd. De pårørende er varslet. Video: Torrey Enoksen / Kvinesdal24 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: I samråd med de pårørende frigir politiet mandag ettermiddag navnet på brannmannen som omkom. Det var Frank Oddvar Thoresen (59), bosatt i Kvinesdal, som mistet livet i ulykken.

Det var søndag formiddag at Agder politidistrikt meldte om en alvorlig trafikkulykke med et utrykningskjøretøy på Omland i Kvinesdal, Vest-Agder. Det viste seg at det var en brannbil under utrykning som hadde kjørt av veien.

Fem personer satt i brannbilen, og det endte tragisk for én av dem.

- En person har omkommet. To andre betegnes som lettere skadd. De er kjørt til sykehus, skrev politiet på Twitter en halvtime etter ulykken.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Sveinung Alsaker, kunne samtidig opplyse om at de to siste personene ble betegnet som uskadde.

- Men de er selvsagt i sjokk, sa han til Dagbladet søndag.

- Det mest tragiske som kan skje

Jon Inge Aasen, brannsjef i brannvesenet Sør IKS, forteller at de ikke har opplevd noen slik dødsulykke i deres brannvesen tidligere.

- Dette er det mest tragiske som kan skje i brannvesenets tjeneste - når man skal ut for å redde andre, men mister en av våre egne, sier Aasen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer