Drapet i Haugesund

Frigir navn på den drepte i Haugesund

Politiet frigir navnet i samråd med familien.

DREPT: Det var 28 år gamle Kjetil Andre Østhus som ble drept natt til 1. januar. Foto: Privat
DREPT: Det var 28 år gamle Kjetil Andre Østhus som ble drept natt til 1. januar. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet frigir mandag navn og bilde på mannen som ble drept i Haugesund natt til 1. nyttårsdag. Det var Kjetil Andre Østhus (28) som ble drept.

Knivdrapet skjedde utendørs da 28-åringen og flere andre var ute for å skyte opp fyrverkeri. På parkeringsplassen utenfor noen blokker kom de da i kontakt med de to siktede, som hadde tilknytning til en annen leilighet i nærheten.

To varetektsfengslet

Mandag ble en 20 år gammel britisk statsborger fengslet i fire uker. Han er siktet for drapet på Østhus, men nekter for å ha noe med hendelsen å gjøre. Ytterligere en person er siktet for medvirkning til drapet. Også han er mandag fengslet i fire uker.

Politiadvokat Fredrik Soma sier til Dagbladet i forbindelse med fengslingen at begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

- Når det gjelder den britiske statsborgeren, så har han vært i Norge ved flere anledninger. Han er i forbindelse med dette kjent for politiet, uten at jeg vil gå inn på hvorfor. Også mannen som er siktet for medvirkning til drapet er kjent for oss fra før, sier Soma.

- Bedre og bedre forståelse

Begge de to er avhørt og har svart på spørsmål fra politiet. Politiadvokaten vil ikke gå i detaljer om hva som har kommet fram i samtalene.

- Men så langt har vi fortsatt ikke avdekket noen relasjon mellom avdøde og de siktede. Jeg vil ikke svare på om det har vært en konflikt eller provokasjon i forkant av drapet, sier Soma.

Politiet gjennomgår nå elektroniske spor for å kartlegge bevegelsene til de to siktede. Dette har også vært tema i avhør, ifølge politiadvokaten.

- Vi har jobbet intenst med denne saken og har bedre og bedre forståelse av hendelsesforløpet. Politiet har fått opplysninger som kan være med på å forklare hendelsesforløpet, men vi har likevel ingen konklusjon ennå, sier Soma.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer