Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frigir navn på drapsofferet før moskéangrepet

Det var Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) som ble drept i Bærum på lørdag. Hennes stebror, Philip Manshaus, er siktet for drapet.

SE TV: Leder i Østerås fritidssenter, Frank Thomas Hansen, forteller at flere er i sjokk etter at en 17 år gammel jente fra nabolaget ble drept. Reporter: Øystein Andersen. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Philip Manhaus er siktet for terror, som omfatter drap og drapsforsøk. Hans 17 år gamle stesøster ble funnet drept i familiens bolig lørdag kveld.

Det var Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) som ble drept lørdag, oppgir politiet i samråd med offerets familie.

BLOMSTER: Det er lagt ned blomster og tent lys utenfor huset der den unge kvinnen ble drept i Bærum. Den 21-år gamle terrorsiktede ble senere pågrepet etter moskéskytingen ved Al-Noor Islamic Centre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLOMSTER: Det er lagt ned blomster og tent lys utenfor huset der den unge kvinnen ble drept i Bærum. Den 21-år gamle terrorsiktede ble senere pågrepet etter moskéskytingen ved Al-Noor Islamic Centre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hennes stebror Philip Manshaus (21) er mistenkt for å ha drept henne i deres felles hjem før han skjøt i en moské i Bærum lørdag. Han nekter straffskyld.

Rektor Ann Hege Wilsbeck Jerve bekrefter overfor Dagbladet at jenta gikk på Sandvika videregående skole.

- Mine tanker går selvfølgelig til familien, sier hun.

Jerve omtaler dødsfallet som tragisk, og sier at skolen setter i gang tiltak for å ivareta elevene.

- Vi har en plan som vi ønsker å gå videre med så snart navnet hennes blir offentliggjort av politiet. Da ønsker vi å ha et minnebord med minnebok. Vi vil ta i mot ungdom og ansatte som ønsker å benytte seg av den muligheten.

SE TV: Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog, beskriver moskéskytingen i Bærum som «en tragisk hendelse». Reporter: Øystein Andersen. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Skolen skal også ha tilbud fra elevtjenesten på skolen og veiledningssenteret i fylket. De samarbeider også tett med Bærum kommune og politiet.

Rektoren bekrefter at jenta skulle begynt i andre klasse 20. august.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!