Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fem døde i trafikkulykke på Rjukan

Frigir navnene på de fem som døde i bilulykken på Rjukan

Wenche Kise, Henning Aabøe Bentsen, Berit Bjørnsen, Anne Kristin Isaksen og Jan Bjørndal omkom i ulykken.

DØDE: Fem personer døde da en veteranbil krasjet i en fjellvegg på vei ned fra Gaustadtoppen mor Rjukan søndag. De omkomne ble hentet ut av bårebil.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DØDE: Fem personer døde da en veteranbil krasjet i en fjellvegg på vei ned fra Gaustadtoppen mor Rjukan søndag. De omkomne ble hentet ut av bårebil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRAGERØ / OSLO (Dagbladet): Alle fem døde da en amerikansk veteranbil kolliderte i fjellveggen på fylkesvei 651 på Rjukan søndag ettermiddag.

De omkomne i den tragiske ulykken er:

1. Wenche Kise, (f.1968), Skien

2. Henning Aabøe Bentsen, (f.1962), Kragerø

3. Berit Bjørnsen, (f.1955), Kragerø

4. Anne Kristin Isaksen, (f.1959), Kragerø

5. Jan Bjørndal, (f.1955), Kragerø

- En merkelig stillhet

Søndag ettermiddag fikk ordfører i Kragerø, Jone Blikra (Ap), sjokkbeskjeden. Fire personer fra den lille byen hadde omkommet i en trafikkulykke. Beskjeden ble viderebragt av lokalavisa.

- Jeg har vært borti ulykker før, men da har jeg jo hatt et annet fokus, forteller Blikra, som har 30 års erfaring fra politiet.

Når noe som dette skjer, er han glad for å ha den erfaringen med seg.

- Jeg har snakket veldig mye med pårørende til personer som har omkommet i ulykker. På den måten kan jeg forstå litt av det de pårørende nå opplever, og hvilke spørsmål som dukker opp i ettertid.

- Hvordan har stemningen vært i dag?

- På denne tida kommer folk til byen og setter seg på kafeen. Nå er det stille. Det er en merkelig stillhet.

- Uvirkelig

Så fort kommunen ble kjent med ulykken, ble det opprettet et kriseteam og satt opp en pårørendekontakt. Inne på det lokale sykehuset kunne alle venner og pårørende møte opp.

I dag har de også åpnet kirka, som fungerer som en møteplass.

- Folk er i sjokk, og vi synes det er uvirkelig. Om noen dager så vil dette synke inn. Da er det viktig at kommunen stiller opp. Man kan ringe kommunen, og vi har en legevakt som kan bli sentral. På dagtid er vi tilgjengelige her, hvor folk kan komme inn for å snakke med meg direkte.

Tekniske undersøkelser

Politiet har ennå ikke fått klarhet i hvor bilen kom fra da den var på vei ned fra fjellet, eller om de fem personene da var på vei til hjemstedene sine.

Størsteparten av veien, som forbinder Rjukan og Gaustatoppen, samt alpinanlegget Gaustablikk, har en helling på rundt ti prosent.

For politiet er det imidlertid for tidlig å si noe om årsaken til ulykken på fylkesvei 651.

- Vi kan ikke si mer enn det vi allerede har gått ut med. Krimteknikere og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen har vært på stedet og vil fortsette det i dag. Bilen skal også bli undersøkt teknisk, sa politioverbetjent Robert Strand ved Rjukan politikammer til Dagbladet tidligere i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!