Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frigir navnet på det savnede besetnings­medlemmet

Falt trolig over bord i Barentshavet.

VAR PÅ PATRULJE: KV «Nordkapp» var på rutineoppdrag da den vernepliktige mannen forsvant. Foto: Prillen / Wikimedia Commons
VAR PÅ PATRULJE: KV «Nordkapp» var på rutineoppdrag da den vernepliktige mannen forsvant. Foto: Prillen / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag morgen ble det klart at den vernepliktige mannen som er savnet fra kystvaktskipet «Nordkapp», antas omkommet. Søket i Barentshavet er redusert.

- Redningsaksjonen er avsluttet fra Hovedredningssentralen [HRS] Nord-Norges side. Forsvaret fortsetter søket, men det er nå søk etter en antatt omkommet person, opplyste Sjøforsvarets kommunikasjonssjef Endre Barane til Dagbladet.

Søndag kveld offentliggjorde politiet navnet til den savnede mannen. De opplyser i en pressemelding om at det er Sindre Saltveit (19) fra Vormedal i Karmøy kommune.

Hans nærmeste pårørende er varslet om HRS' beslutning, som ble fattet klokka 09.

STORT SØKEOMRÅDE: Søket foregår langs en strekning på 65 nautiske mil, eller 120 kilometer. Kart: Google Maps
STORT SØKEOMRÅDE: Søket foregår langs en strekning på 65 nautiske mil, eller 120 kilometer. Kart: Google Maps Vis mer

Fortsetter letingen

«Nordkapp» og KV «Barentshav» fortsetter søket i en stor omkrets rundt Bjørnøya, der den vernepliktige mannen antas å ha falt over bord en gang mellom midnatt fredag og 10-tida i går.

- Sjansen for å overleve lenge i kaldt vann er svært små, påpeker HRS' redningsleder Øyvind Aadde overfor Dagbladet.

I går kveld ble luftsøket avblåst på grunn av dårlig sikt. Kommunikasjonssjef Barane utelukker imidlertid ikke at Forsvaret vil vurdere å sende opp fly på ny.

Et stort antall sivile fartøy, hovedsakelig russiske fiskebåter, har deltatt i letingen. Disse er nå dimittert.

- HRS NN er svært takknemlig overfor alle fartøyene som gikk ut av fisket for å delta i søket, skriver redningssentralen i en pressemelding.

Stort leteområde

Alarmen gikk da den vernepliktige mannen ikke var å finne om bord om morgenen i går, og et stort søk med militære og sivile sjø- og luftfartøy ble satt i gang. Søkeområdet er imidlertid stort - 65 nautiske mil eller 120 kilometer.

Sjøforsvaret har foreløpig ingen formening om hva som kan ha skjedd.

- Det er det opp til politiets etterforskning å avdekke, sier kommunikasjonssjef Barane.

Nå som HRS' rolle er avsluttet, er det Nordland politidistrikt som har ansvaret for å koordinere søket etter den antatt omkomne mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media