Frigir navnet på det savnede besetnings­medlemmet

Falt trolig over bord i Barentshavet.

VAR PÅ PATRULJE: KV «Nordkapp» var på rutineoppdrag da den vernepliktige mannen forsvant. Foto: Prillen / Wikimedia Commons
VAR PÅ PATRULJE: KV «Nordkapp» var på rutineoppdrag da den vernepliktige mannen forsvant. Foto: Prillen / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag morgen ble det klart at den vernepliktige mannen som er savnet fra kystvaktskipet «Nordkapp», antas omkommet. Søket i Barentshavet er redusert.

- Redningsaksjonen er avsluttet fra Hovedredningssentralen [HRS] Nord-Norges side. Forsvaret fortsetter søket, men det er nå søk etter en antatt omkommet person, opplyste Sjøforsvarets kommunikasjonssjef Endre Barane til Dagbladet.

Søndag kveld offentliggjorde politiet navnet til den savnede mannen. De opplyser i en pressemelding om at det er Sindre Saltveit (19) fra Vormedal i Karmøy kommune.

Hans nærmeste pårørende er varslet om HRS' beslutning, som ble fattet klokka 09.

Fortsetter letingen

«Nordkapp» og KV «Barentshav» fortsetter søket i en stor omkrets rundt Bjørnøya, der den vernepliktige mannen antas å ha falt over bord en gang mellom midnatt fredag og 10-tida i går.

- Sjansen for å overleve lenge i kaldt vann er svært små, påpeker HRS' redningsleder Øyvind Aadde overfor Dagbladet.

I går kveld ble luftsøket avblåst på grunn av dårlig sikt. Kommunikasjonssjef Barane utelukker imidlertid ikke at Forsvaret vil vurdere å sende opp fly på ny.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer