Forsvinningsmysteriet i USA:

Frigir nødsamtale: «Han slo henne»

En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Søndag kveld ble det gjort funn av en død person i området 22-åringen ble meldt savnet.

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har det blitt iverksatt en storstilt leteaksjon i nasjonalparken Grand Teton etter den savnede Instagram-eventyreren Gabby Petito (22). Forsvinningen har fått massiv medieoppmerksomhet i USA.

Søndag kveld meldte CNN at det er blitt gjort funn av en død person i en skog i Wyoming Park, i området der Petito ble meldt savnet.

Den avdøde personen er foreløpig ikke identifisert, men ifølge FBI matcher avdøde beskrivelsene av Petito.

SKOGSOMRÅDE: FBI opplyste søndag at det trolig er Gabby Petito som ble funnet død i et skogsområde øst for nasjonalparken Grand Teton i Wyoming. Foto: Amber Baesler / AP / NTB
SKOGSOMRÅDE: FBI opplyste søndag at det trolig er Gabby Petito som ble funnet død i et skogsområde øst for nasjonalparken Grand Teton i Wyoming. Foto: Amber Baesler / AP / NTB Vis mer

Frigir nødsamtale

Gabby Petito og kjæresten Brian Laundrie la ut på bilferie i juli, med planer om å krysse USA på tvers. Opprinnelig skulle paret returnere i oktober, men i starten av september vendte Laundrie hjem alene.

En video politiet i Moab offentliggjorde fredag, viser film fra kameraene som de amerikanske politibetjentene bærer på uniformen. Der framgår det at Petito hadde hatt en opprivende krangel med kjæresten.

Mandag kveld har politiet også offentliggjort et lydopptak av en nødsamtale fra en som ble vitne til paret i Moab 12. august - før de ble stoppet av politiet.

«Mannen slo jenta (...). De løp opp og ned på fortauet, han slo henne og så kjørte de av gårde», sa innringeren i den 49 sekunders lange samtalen, ifølge The Independent.

FORSVUNNET: Brian Laundrie (23) og Gabby Petito (22) er begge forsvunnet. Foto: North Port/Florida Police/Handout/Reuters
FORSVUNNET: Brian Laundrie (23) og Gabby Petito (22) er begge forsvunnet. Foto: North Port/Florida Police/Handout/Reuters Vis mer

Stoppet av politiet

Kort tid etter skal politiet ha stoppet bobilen med de to for å ha kjørt for fort og kjørt på en fortauskant nær inngangen til Arches National Park. Videobildene viser at Petito er tydelig opprørt da politiet kommer bort til dem.

- Vi har kranglet i morges. Noen personlige greier, sa hun.

Kjæresten Laundrie sa på sin side at paret begynte å knuffe da han gikk inn i bilen med skitne føtter. Han gjorde det også klart at han ikke ønsket å anmelde Petito for vold. Politibetjentene på stedet sa angivelig at det var Petito de oppfattet som den aggressive i krangelen.

Politiet opprettet ikke sak, men paret blir bedt om å gå hver til sitt for natten. Laundrie sjekket inn på et motell, mens Petito ble værende i den ombygde varebilen.

UNDERSØKELSER: FBI gjorde mandag undersøkelser av huset til Brian Laundrie i Florida. Ved eiendommen er et stort presseoppbud. Foto: Octavio Jones / Getty Images / AFP
UNDERSØKELSER: FBI gjorde mandag undersøkelser av huset til Brian Laundrie i Florida. Ved eiendommen er et stort presseoppbud. Foto: Octavio Jones / Getty Images / AFP Vis mer

Åsted

Politiet har tidligere omtalt forloveden som en person av «interesse», men han har nektet å samarbeide, ifølge nyhetsbyrået AP. Fredag ble det kjent at også Laundrie har forsvunnet.

Mer enn 50 politibetjenter har i flere dager søkt etter ham i et 24 000 dekar stort område i Sarasota County i Florida med mange turstier og teltplasser.

Familieadvokaten til Petitos pårørende, Richard Stafford, bestrider imidlertid at kjæresten er forsvunnet.

- Han er ikke forsvunnet. Han gjemmer seg. Gabby er den eneste som er savnet, sa Stafford.

Hjemmet til 22-årings forlovede undersøkes av politiet og betegnes nå som et åsted, skriver Newsweek. FBI skal ha fått godkjent en ransakelsesordre på huset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer