Frigir nytt opptak av Osama bin Laden

Al-Qaida-lederen skal ha laget et nytt propagandaopptak rett før han ble drept.

DREPT:  Al-Qaida-lederen Osama bin Laden ble drept av amerikanske styrker natt til mandag. Foto: Reuters/Scanpix
DREPT: Al-Qaida-lederen Osama bin Laden ble drept av amerikanske styrker natt til mandag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ventet at al-Qaida vil frigi et opptak av Osama bin Laden i nær framtid. Det er uklart om det er et lydopptak eller en video. Opptaket skal ha blitt gjort rett før Osama bin Laden ble drept natt til mandag, opplyser en etterretningskilde til nyhetsbyrået AP.

Timingen skal være tilfeldig, og den samme kilden tror ikke bin Laden var klar over at USA ville gå til angre.

Det vil dermed kunne bli de siste ordene fra en død mann, men vil også kunne gi både konspirasjonsteoretikere og hans tilhengere en styrket tro på at han fortsatt er i live.
Skjulte bin Laden Osama bin Laden ble drept av et skudd i hodet natt til mandag i Abbottabad i Pakistan, 60 kilometer nord for hovedstaden Islamabad.

Bygningen bin Laden skjulte seg i sto i sterk kontrast til fjellhulene i grenseområdene mellom Afghanistan og Pakistan, der man i årevis har antatt at han befant seg. Ifølge amerikanske myndigheter skal bygningen ha blitt designet ene og alene for bin Laden. Den skal ha blitt oppført i 2005. Det var i august i fjor at etterretningstjenesten fattet mistanke om at bin Laden kunne gjemme seg i bygningen.

Brukte kona som skjold Etter en rekke møter med sikkerhetsrådgivere, besluttet president Barack Obama fredag at de amerikanske spesialstyrkene skulle gå til angrep.

Enkelte kilder hevder spesialsoldatene hadde fått i oppdrag å drepe, men det avviser sikkerhetsrådgiveren i Det hvite hus, John Brennan.
Bin Laden ville blitt tatt i live dersom han hadde overgitt seg, men opprørerne gjorde motstand og det var en skuddveksling, opplyste han på en pressekonferanse mandag.

Selv skal bin Laden ha brukt sin egen kone som menneskelige skjold under angrepet. Kvinnen ble drept i skuddvekslingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer